FERSKING: I den viktige rollen som sisteopptrekker skal Alexander Kristoff (t.h) sette sin lit til Tour de France-debutanten Jacopo Guarnieri. På søndagens etappen til Zélande skal de kjempe om seieren. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
FERSKING: I den viktige rollen som sisteopptrekker skal Alexander Kristoff (t.h) sette sin lit til Tour de France-debutanten Jacopo Guarnieri. På søndagens etappen til Zélande skal de kjempe om seieren. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)Vis mer

Kristoffs opptrekker er Tour de France-debutant

- En helt ny erfaring.

UTRECHT (procycling.no): Det er Jacopo Guarnieri (27) som er sisteopptrekker for bursdagsbarnet Alexander Kristoff (28, i dag) under tourens første fellesstart.  

Italieneren syklet Vuelta a España i 2010 og 2014. Den første gangen som opptrekker for Daniele Benatti og som sprinter for Astana i fjor.
   
I Tour de France er massespurtene kaotiske og svært hektiske. Guarnieri har aldri syklet touren tidligere.

- Dette blir en helt ny erfaring for meg, men jeg er likevel rolig. Vi har hatt en bra sesong hittil, og slipper å stresse slik de som ikke har vunnet like mye som oss, er nødt til. Det kan være en fordel for oss, sier italieneren til procycling.no.

- Hva tror du er hovedforskjellen på Tour de France, og rittene du har kjørt hittil i år?  

- Det er nok mer stress her. I Tour de Suisse har du ikke alle sprinterne til start. Her nede er alle sammen, og de er i tillegg i god form. Det er kanskje hovedutfordringen, sier han.

Mer rutine hos konkurrentene
I massespurtene skal Guarnieri bryne seg på rutinerte karer som 38-årige Greg Henderson (Lotto-Soudal) og Mark Renshaw (34 år, Etixx-Quick Step).  

Australierne har henholdvis tre og seks starter i Tour de France bak seg.  

Artikkelen fortsetter under annonsen

procycling.no spurte Alexander Kristoff om han tror Mark Cavendish har en fordel med en såpass rutinert opptrekker ved sin side:

- Renshaw og Cavendish har kjørt sammen i veldig mange år, og jeg tror nok generelt at Etixx-laget er litt sterkere enn oss. Men det går egentlig mest på at han har flere folk til rådighet. Jeg tror ikke mine siste tre mann er noe dårligere, men jeg har færre folk å lene meg på, sier Alexander Kristoff til procycling.no i startbyen Utrecht.

Paolini tar styringen
Opptrekket hans er ment å fungere slik:  

Det er Luca Paolini som skal styre laget i posisjon foran avslutningen.  

Deretter tauer Marco Haller til det er cirka 500 meter igjen til streken, før Guarnier har i oppdrag å holde farten opp til det er 250 meter igjen.  

- Det er klare retningslinjer for hva hver mann skal gjøre. Er det rett strekning inn mot mål, er det enklere. Da følger vi bare skiltingen. Er det svingete, er det lurt å ha en mann foran seg ut av svingen. Så det kommer litt an på løypa hvor lenge hver mann skal i aksjon, forklarer Stavanger-mannen.  

Opptrekket satt i Sveits Under Tour de Suisse leverte Guarnieri et voldsomt opptrekk på den 6. etappen av Sveits rundt.   Kristoff vant, og Cavendish maktet ikke å holde hjulet til nordmannen.  

- Der var Jacopo så sterk, at han holdt på å kjøre meg av hjulet ved et par anledninger. Både han og Marco Haller var i bedre form enn meg der, så jeg håper ikke at de toppet for tidlig.  

- Er det en ulempe at du ankommer Frankrike med en opptrekker som er fersk i dette selskapet?  

- Han er urutinert, men det er de samme rytterne man kjører mot. Han har kjørt vueltaen tidligere, og det er ikke så stor forskjell, mener Kristoff.  

- Du stoler på de du har til rådighet?  

- Ja, jeg synes det har fungert veldig bra så langt i år, og de vet hva de skal gjøre. Jeg har med en mann ekstra i opptrekket sammenliknet med i fjor. Det kommer til å hjelpe på.  

Stoler på Paolinis hode
Nordmannen føler altså at han har god kontroll på formen til Haller og Guarnieri.  

Roadcaptain Luca Paolini har han derimot ikke syklet så mye med i oppkjøringen til touren.  

- Nei, men han er som en gammel dieselmotor nå. Han er i jevnt god form hele året, fleiper Kristoff om 38-åringen.  

Guarnieri tror også laget får god nytte av mannen som trolig avslutter proffkarrieren neste sesong.  

- Vi har Luca som er veldig intelligent. Hodet hans kommer til å bli viktig for oss. Kanskje kan vi få til noe fra langt hold, sier landsmannen.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

UTRECHT: Her triller Kristoff forsiktig inn til lagpresentasjonen. Søndag blir farten betydelig høyere i det som sannsynligvis blir første massespurt i Tour de France i år. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
UTRECHT: Her triller Kristoff forsiktig inn til lagpresentasjonen. Søndag blir farten betydelig høyere i det som sannsynligvis blir første massespurt i Tour de France i år. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com) Vis mer