Kristoffs sjef lettet etter omdiskutert frikjennelse

Men TV-ekspert slakter avgjørelsen.

SLIPPER LAGSTRAFF: Alexander Kristoff og Katjusja. Her gratuleres nordmannen av danske Michael Mørkøv etter etappeseieren i Qatar tidligere på tirsdag. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
SLIPPER LAGSTRAFF: Alexander Kristoff og Katjusja. Her gratuleres nordmannen av danske Michael Mørkøv etter etappeseieren i Qatar tidligere på tirsdag. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Tirsdag ble det klart at disiplinærkomiteen i Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) ikke straffer Katjusja med suspensjon.

Det ble UCIs avgjørelse, selv om to av lagets syklister har avlagt positive dopingtester på mindre enn tolv måneder.

Dermed kan Alexander Kristoff og de andre rytterne på laget nå forberede seg på å sykle Milano-Sanremo, Flandern rundt og Paris-Roubaix som normalt.

Også Sven Erik Bystrøm sykler for det russiske storlaget.

Sportsdirektør Torsten Schmidt er lettet over beslutningen. Tyskeren mener Katjusja nå kan slutte å bekymre seg for en utestengelse, og konsentrere seg om det sportslige.

- Vi er fornøyde og har all respekt for disiplinærkomiteen og dens avgjørelse, sier Schmidt til NTB.

- Nå er det ikke mer hvis. Det ville vært veldig trist om gutta ble straffet på grunn av en dum ting som én utøver har gjort. Nå kan vi fortsette som planlagt. Mange har lagt ned et solid treningsarbeid i vinter, og nå kan vi gå for målene vi har satt, fortsetter han.

• Les mer: Kristoff spurtslo Cavendish i VM-løypa

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer