Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristoffs stefar fjernet foran VM i Bergen

- Han ønsket å fortsette.

FÅR IKKE FORTSETTE: Sykkel-VM i Doha ble det siste mesterskapet med Stein Ørn (i bakgrunnen) som landslagslege.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FÅR IKKE FORTSETTE: Sykkel-VM i Doha ble det siste mesterskapet med Stein Ørn (i bakgrunnen) som landslagslege. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

(procycling.no): Alexander Kristoffs trener og stefar, Stein Ørn, får ikke fortsette som landslagslege.

Det melder TV 2 Sporten.

- Vi kommer til å ha en annen lege under mesterskapet i Bergen enn Stein, bekrefter sportssjef Hans Falk i Norges Cykleforbund, overfor TV-kanalen.

Ifølge TV 2 er årsaken til at man avslutter samarbeidet rolleblanding. Ørn er ansatt både som trener hos Katusha-Alpecin og jobber for Team Coop.

- Vi har sett en sammenblanding av roller ved flere anledninger. Jeg vil ikke gå inn på enkelthendelser, men vi ønsker å rydde opp, forklarer Falk.

- Uavhengig av stjernekonflikt

I høst ble det full klinsj mellom Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen etter et mislykket opptrekk under VM-fellesstarten i Doha.

Sykkelforbundet avkrefter at Ørns avgang har noe med denne hendelsen å gjøre.

Falk sier at den Stavanger-baserte hjertespesialisten ønsket å fortsette med landslagsoppdraget:

- Han var ikke glad, kommenterer Falk.

Ørn: - Uproblematisk

Til TV 2 Sporten forteller Ørn at det har vært en grei dialog med forbundet om problemstillingene.

- Jeg har en offisiell rolle som coach for Katusha, og de vil ha et ryddig forhold til hvor man engasjert. Dette er et vanlig habilitetsspørsmål. Jeg opplever det hele som uproblematisk, sier Ørn og legger til:

- Det som er synd med at jeg nå går ut, er at det har vært positiv interaksjon. Vi har fått til en god struktur rundt landslaget.

Det er foreløpig ikke kjent hvem som overtar jobben som landslagsslege, men det er Olympiatoppen som skal bistå NCF med lege under VM i Bergen.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling