Kristoffs supertrener tror på Contadors drømmedobbel

Vil vinne både Giro d'Italia og Tour de France neste år. Treningsmessig mulig, ifølge suksesstrener.

STEIN ØRN: Tror Alberto Contador kan klare å vinne både Giro d'Italia og Tour de France neste år. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
STEIN ØRN: Tror Alberto Contador kan klare å vinne både Giro d'Italia og Tour de France neste år. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det er vanskelig å vinne Italia-, Frankrike- eller Spania rundt hver for seg, men jeg har vunnet alle sammen. Og det gjør ikke noen stor forskjell for CVen hvis jeg vinner én av de igjen. Det handler om å gjøre noe vanskeligere hvis jeg går for Giroen og Touren samme år, og jeg har holdningen om at det er mulig, sier Alberto Contador til dansk Tv 2.  Alberto Contador ønsker neste år å vinne både Giro d?Italia og Tour de France. Løpene går henholdsvis i mai og juli, og de fleste sier dobbelen er umulig. Belastningen blir rett og slett for stor, er gjengangeren. Men nå får Contador støtte fra Alexander Kristoffs trener, Stein Ørn.   - Det er klart at man skal være fryktelig god for å klare å vinne begge, men treningsmessig går det an, sier Ørn til procycling.no   Grunntrening førstØrn er klar på at Contador må legge hele treningsarbeidet opp mot Italia- og Frankrike rundt.  

- Hvis jeg var trener for Contador, ville han startet tidlig å forberede seg for neste sesong. Det haster ikke like mye med treningen for de som kjører Giroen som de som satser på vårklassikerne. Derfor vil han hatt god tid til å jobbe med det grunnleggende treningsarbeidet og kommet til Giroen i toppformen. Etter Italia rundt må han bruke tid til å hvile før han starter oppkjøringen, og han må bruke den første uken av Touren til å komme tilbake i toppform, sier Ørn.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer