Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristoffs trener: - Sagan har vært taktisk uklok

Nå skal Bjarne Riis få det beste ut av 24-åringen.

IKKE BARE JUBEL: Peter Sagan var ikke på topp denne sesongen, men flere tror overgangen til Tinkoff-Saxo og Bjarne Riis vil gjøre underverker. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
IKKE BARE JUBEL: Peter Sagan var ikke på topp denne sesongen, men flere tror overgangen til Tinkoff-Saxo og Bjarne Riis vil gjøre underverker. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer

(procycling.no) Team Tinkoff-Saxo har inntatt Gran Canaria for den første treningssamlingen på veien mot 2015-sesongen.

Med Alberto Contador, Michael Rogers, Rafal Makja, og Roman Kreuziger i rekkene, i tillegg til nykommerne Peter Sagan, Ivan Basso og Robert Kiselovski, er maktbalansen i ferd med å forflytte seg i den internasjonale sykkelsporten.

Team Sky har vært flaggskipet de siste to sesongene, men de skal nå jobbe godt for å stagge skuta til Bjarne Riis.

Sagan og taktikeren «Ørnen fra Herning» gjør selv lite for å dempe forventningene under intervju med dansk TV 2.

- Dette blir spektakulært. Alberto Contador har vår førsteprioritet, så ingenting er endret der. Men jeg tror også at Peter Sagan kommer inn som en super støtte, og vil få muligheten til å gå for egne muligheter på enkeltetapper under touren, sier Riis til TV-kanalen.

Mange tror Sagan har godt av å havne i tospann med et taktiker av den danske sykkelsjefens kaliber.

- Ønsket meg til Riis Det skorter nemlig ikke på fysikk og talent, men heller teft og taktisk klokskap når slovaken har gått glipp av store triumfer de siste sesongene.

Selv er han også åpen på at Riis var en av de viktigste årsakene til at det nå russiskeide laget stakk av med hans signatur.

- Jeg har alltid ønsket å komme til et lag under ledelse av Bjarne Riis. Jeg har alltid hørt mye positivt om han, sier Sagan

- Han er veldig god til å legge opp strategien og få laget til å arbeide sammen. Han kan helt sikkert løfte meg opp til et nytt nivå. Jeg tror på meg selv og jeg tror på Bjarne. Sammen kan vi ta stegene som er nødvendig for meg og laget, legger han til.

Kristoffs trener: - Har vært taktisk uklok Neste år er Flandern rundt og Paris-Roubaix de største målene i løpet av våren.

- Men jeg vil også veldig gjerne vinne Milano-Sanremo, sier 24-åringen til dansk TV 2.

Alexander Kristoffs trener, Stein Ørn, frykter ikke Sagan spesielt under «La Primavera», men tror vi får se en ny utgave av den tidligere Cannondale-rytteren neste sesong.

- Han mistet seieren ved en del anledninger ved å eksponere seg selv for mye mot slutten av rittene. Det var taktisk ukloke valg som gjorde at han ble sittende alene med alle andre mot seg. Da vinner man ikke sykkelritt, sier Ørn til procycling.no.

- Dette høres ut som noe Bjarne Riis kan få orden på?

- Det er ganske enkelt å rette på det, og det tror jeg enhver oppegående sportsdirektør kan få til, og også Bjarne Riis. Man er nødt til å kjøre slik at man har hjelpere igjen under finalen av rittene. Hvis Peter Sagan gjør jobben sin i vinter og utpå vårparten, blir han en farlig mann neste år.

Slik skal han funkle Det er Bobby Julich som blir Sagans trener neste år. Riis har allerede planen klar for hvordan han skal få 24-åringen til å skinne i store deler av sesongen.

- Vi skal bygge ham stille og rolig opp, og så skal han ha formen på plass og forhåpentligvis vinne mange sykkelritt. Han skal ha formtoppen i mars og april. La oss si fra Tirreno-Adriatico til Paris-Roubaix, og så skal formen ned igjen, før den bygges opp igjen til Tour de France.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media