Kristoffs trener ser gjerne ny danske i Katjusja

«Strategisk, med taktisk kløkt og overblikk».

LURTE SEG MED: Under VM i Ponferrada var Matti Breschel (helt til høyre) blant de minst klatresterke som hang med i gruppa Michal Kwiatkowski til slutt støtet seg vekk fra. Stein Ørn forteller at den danske 31-åringen besitter mange kvaliteter Katjusja er ute etter til klassikermannskapet sitt. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
LURTE SEG MED: Under VM i Ponferrada var Matti Breschel (helt til høyre) blant de minst klatresterke som hang med i gruppa Michal Kwiatkowski til slutt støtet seg vekk fra. Stein Ørn forteller at den danske 31-åringen besitter mange kvaliteter Katjusja er ute etter til klassikermannskapet sitt. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg synes det er en katastrofe, uttalte Bjarne Riis under Spania rundt-sendingen hos dansk TV 2 Sport.

Han karakteriserte tilbudet Matti Breschel har fått av Tinkoff-Saxo som «latterlig».

Katastrofen han omtalte, var at laget ennå ikke har forlenget den utgående avtalen til 31-åringen.

Tok sølv bak Hushovd Breschel har en høy stjerne i Norge. Det var tross alt hans lagkompiser som var med å trekke Thor Hushovd inn til VM-gull i 2010, selv tok han seg av sølvmedaljen.

Også i Ponferrada imponerte han stort.

Dansken hang med i gruppen av kjøresterke klassikerryttere som til slutt gjorde opp om medaljene. Til slutt ble det fjerdeplass, mens Michal Kwiatkowski, Simon Gerrans og Alejandro Valverde tok seg medaljene.

I klassikerne har han aldri slått helt igjennom til tross for seier i Dwars door Vlaanderen (2010) og mange muligheter som kaptein både for Rabobank og Saxo Bank.

Beundrer Breschel I samtale med procycling.no legger ikke Stein Ørn skjul på at han gjerne skulle hatt en slik type til Katjusja-laget.

- Matti Breschel er framfor alt en klassikerulv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.