LURTE SEG MED: Under VM i Ponferrada var Matti Breschel (helt til høyre) blant de minst klatresterke som hang med i gruppa Michal Kwiatkowski til slutt støtet seg vekk fra. Stein Ørn forteller at den danske 31-åringen besitter mange kvaliteter Katjusja er ute etter til klassikermannskapet sitt. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
LURTE SEG MED: Under VM i Ponferrada var Matti Breschel (helt til høyre) blant de minst klatresterke som hang med i gruppa Michal Kwiatkowski til slutt støtet seg vekk fra. Stein Ørn forteller at den danske 31-åringen besitter mange kvaliteter Katjusja er ute etter til klassikermannskapet sitt. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COMVis mer

Kristoffs trener ser gjerne ny danske i Katjusja

«Strategisk, med taktisk kløkt og overblikk».

- Jeg synes det er en katastrofe, uttalte Bjarne Riis under Spania rundt-sendingen hos dansk TV 2 Sport.

Han karakteriserte tilbudet Matti Breschel har fått av Tinkoff-Saxo som «latterlig».

Katastrofen han omtalte, var at laget ennå ikke har forlenget den utgående avtalen til 31-åringen.

Tok sølv bak Hushovd Breschel har en høy stjerne i Norge. Det var tross alt hans lagkompiser som var med å trekke Thor Hushovd inn til VM-gull i 2010, selv tok han seg av sølvmedaljen.

Også i Ponferrada imponerte han stort.

Dansken hang med i gruppen av kjøresterke klassikerryttere som til slutt gjorde opp om medaljene. Til slutt ble det fjerdeplass, mens Michal Kwiatkowski, Simon Gerrans og Alejandro Valverde tok seg medaljene.

I klassikerne har han aldri slått helt igjennom til tross for seier i Dwars door Vlaanderen (2010) og mange muligheter som kaptein både for Rabobank og Saxo Bank.

Beundrer Breschel I samtale med procycling.no legger ikke Stein Ørn skjul på at han gjerne skulle hatt en slik type til Katjusja-laget.

- Matti Breschel er framfor alt en klassikerulv.

- Han har taktisk kløkt og er en rytter med overblikk. I noen av de siste verdensmesterskapene har vi sett hvordan han skjuler seg underveis, for så å ta scenen på akkurat det riktige tidspunktet. Det er Matti Breschel i et nøtteskall, sier Ørn til procycling.no.

Meldt Breschel-interesse Under Arctic Race offentliggjorde Katjusja at de hadde inngått en avtale med landsmannen Michael Mørkøv.

• Les også: - Vil kjøre med en kaptein som kan vinne de store løpene

Håpet er at 30-åringen kan komplettere opptrekket sammen med Marco Haller og Jacopo Guarnieri.

Ettersom det foreløpig er tvilsomt om Luca Paolini vender tilbake til sykkelsporten etter positiv dopingprøve, er det russiske laget i markedet for flere forsterkninger.

- Og her en Breschel et navn dere har spilt inn?

- En type som Matti er interessant for alle lag som klassikerlag. Han er ikke ulik verken Alexander eller Michael som typer. Det hadde ikke vært meg imot å få ham om bord, og vi har meldt inn interessen. Om det har vært forhandlinger eller om han har mottatt noe tilbud, er opp til Katjusja. Det kjenner ikke jeg til, svarer Ørn.

Sportsdirektør Torsten Schmidt er ikke villig til å kaste svært mye lys over saken:

- Vi har en god gruppe for 2016-sesongen allerede. Førstevalget vårt var Michael Mørkøv, og lagledelsen er svært glad for at han signerte. Vi har god oversikt over markedet, og stoler på rytterne vi allerede har foran neste sesong, sier den tyske sportsdirektøren til procycling.no.

Landslagssjefen frykter Breschel Det nærmer seg VM i Ponferrada, og kanskje er det like greit for Breschel å vente til etter mesterskapet med å avgjøre framtiden sin.

Bare hør hva landslagssjef Stig Kristiansen hadde å si om dansken på pressekonferansen etter det norske uttaket:

- En som går under radaren foreløpig er Matti Breschel. Han kan vi sette øverst (på spørsmål om lista over fem favoritter, vår anm.), så blir alle oppmerksomme på det, sa Kristiansen som også ramset opp Peter Sagan, Greg Van Avermaet, Tom Boonen, John Degenkolb og Alejandro Valverde.

Også Ørn synes Tinkoff-Saxo-rytteren ser skarp ut i oppkjøringen til mesterskapet.

- Han viste seg fram foran den siste bakken i Plouay. Jeg er helt sikkert at Breschel sitter med der framme når det skal avgjøres i Richmond også, sier Ørn.