Tour de France 2019:

Kristoffs unge opptrekker skal ikke fullføre touren

– Vi ønsker ikke å kjøre ham i senk, sier nordmannen.

NÆRME SEIER: Jasper Philipsen har fått beskjed av UAE-laget at han kun er aktuell for de første 11 etappene av årets Tour de France. Det betyr sannsynligvis tre nye spurtsjanser sammen med Alexander Kristoff. Tirsdag var duoen enorm, da kun Elia Viviani greide å presse sykkelhjulet foran nordmannen. FOTO: Marco Bertorello / AFP
NÆRME SEIER: Jasper Philipsen har fått beskjed av UAE-laget at han kun er aktuell for de første 11 etappene av årets Tour de France. Det betyr sannsynligvis tre nye spurtsjanser sammen med Alexander Kristoff. Tirsdag var duoen enorm, da kun Elia Viviani greide å presse sykkelhjulet foran nordmannen. FOTO: Marco Bertorello / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NANCY (procycling.no): På dag fire av Tour de France, i duoen Philipsen og Kristoffs andre forsøk på å få til et vellykket spurtopptrekk sammen, gikk det faretruende godt i sentrum av franske Nancy.

Stavanger-mannen var trigger-happy og mente selv han kanskje slapp 21-åringens bakhjul ørlite for tidlig.

– Jeg kunne kanskje ha sittet på hjulet til Jasper i 20-30 meter til, men jeg gikk litt inn QuickStep på slutten der. Jeg vet ikke om det hadde hatt så mye å si, men det var nærme i dag, sier Kristoff til procycling.no.

Det var kun Deceuninck-Quick Steps fryktede opptrekk som klarte seg enda bedre. Med et nødskrik klarte Elia Viviani å plassere forhjulet foran UAE-kapteinen over målstreken. Bak der igjen store navn som Peter Sagan, Caleb Ewan og Dylan Groenewegen.

Det ble altså en 2.-plass på nordmannen, noe han sa seg fornøyd med:

– Det er resultat som ikke huskes sånn sett, men det er bedre enn tredje- og fjerdeplass. Jeg håper på en seier her, og får jeg ikke det vil jeg være litt skuffa, forteller Kristoff.

– Jasper gjør et perfekt opptrekk

Etter å ha ankommen lagbussen utvekslet han noen ord med Philipsen og passet på å gi ham masse ros i møtet med pressen etterpå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer