- Kritikerne er folk som blir utslitt av å gå i trapper

Mourinho sier gutta som misset på straffe «har baller».


(Dagbladet): Bayern München-keeper Manuel Neuer reddet først straffene til Cristiano Ronaldo og Kaká. Da Sergio Ramos blåste sitt straffespark høyt over.

Da hjalp det lite at også Real Madrids keeper Iker Casillas reddet to straffespark. Bayern München tok finaleplassen på bekostning av det spanske hovedstadslaget.

Men Real Madrid-trener Jose Mourinho vil ikke legge skylden på straffeskytterne sine. Tvert imot:

- Tilsammen misset lagene på fem straffer. Bare de som skyter kan bomme. Jeg bommer ikke, fordi jeg slipper å skyte. De som misser har baller, og de er ikke egoistiske. De gjør sitt beste for laget. Jeg er superstolt av gutta mine, sier Mourinho ifølge klubbens egen nettside.

I strupen på kritikere Uansett hva man måtte mene om Jose Mourinho, er han i alle fall alltid ute etter å beskytte spillerne sine mot omverdenen.

I STRUPEN PÅ KRITIKERNE: Jose Mourinho delvis i skyggen på benken under kampen i går kveld. Foto: Daniel Ochoa de Olza, AP / NTB scanpix
I STRUPEN PÅ KRITIKERNE: Jose Mourinho delvis i skyggen på benken under kampen i går kveld. Foto: Daniel Ochoa de Olza, AP / NTB scanpix Vis mer

Han er rutinert nok til å vite at spillerne vil få kritikk for straffemissene, og gikk derfor til motangrep på forskudd i går kveld.

- Alle gjør feil. Superhelter finnes bare på film. Disse mennene er de beste på sitt nivå, men folk kritiserer dem når de bommer med ett skudd. Disse kritikerne er folk som blir slitne av å gå opp to etasjer trapper og har desperat behov for en heis. Mine menn løp som dyr på tross av presset og misset på oppløpssiden, men hva forventer dere av dem? Ville dere helst se dem dø eller at Bayern spilte uavgjort?

Har ikke makt i Spania Mourinho mener ellers at kampen i går ble preget av at Bayern München kunne spare på kruttet i helga, mens Real Madrid spilte avgjørende kamp i ligaen borte mot Barcelona.

Portugiseren sier indirekte at det spanske forbundet fikk svi i begge semifinalene for ikke å ha hørt på advarslene hans.

- Finalen vil bestå av laget som ligger på femteplass i Premier League og nummer to i Bundesliga, og begge brukte reservespillerne sine i helga, mens Real Madrid og Barcelona møttes i sesongens viktigste kamp i den spanske ligaen. Folk hørte på meg da jeg sa at kalenderen måtte justeres under liknende forhold i Italia, og det satte jeg pris på. Jeg har ikke den samme makten eller nyter den samme respekten for mine meninger her i Spania. Vi startet den viktigste måneden i sesongen med midtukekamper, og det endte med resultatene i går (Barcelona) og i kveld, sier Mourinho.

Vil bli i Madrid Men til tross for at han føler han ikke blir hørt av forbundet, signaliserer han et klart ønske om å fortsette i Real Madrid.

- HAR BALLER: Mourinho minner om at spillerne som misset på straffer, blant annet Cristiano Ronaldo, ikke er egoistiske, men gjorde sitt beste for laget. Foto: Javier Soriano, AFP / NTB scanpix
- HAR BALLER: Mourinho minner om at spillerne som misset på straffer, blant annet Cristiano Ronaldo, ikke er egoistiske, men gjorde sitt beste for laget. Foto: Javier Soriano, AFP / NTB scanpix Vis mer

- Jeg vil absolutt prøve å vinne noe med dette laget. Jeg vil vinne med disse spillerne. Det var viktig for klubben og oss å vinne den spanske cupen sist sesong. Vi mangler seks poeng på å vinne ligaen, og det ville vært fantastisk å klare det. Dette laget har stort forbedringspotensiale, og det har også klubben. Klubber må tilpasse seg omgivelsene. Hvis de tror at jeg kan fortsette å tilføre laget noe ved å bli, og spillerne også tror det, så føler jeg for å bli værende.