EN NEDE, TO IGJEN: Her feirer Ronny Deila årets første trofé. I morgen kan han ta et langt steg mot seriegull med seier mot Kilmarnock. Foto: AP /PA/ Jeff Holmes/ NTB Scanpix
EN NEDE, TO IGJEN: Her feirer Ronny Deila årets første trofé. I morgen kan han ta et langt steg mot seriegull med seier mot Kilmarnock. Foto: AP /PA/ Jeff Holmes/ NTB ScanpixVis mer

- Kritikerne har innrømmet at de tok feil av Deila

Supporterlederen tror aldri managerjobben var i fare.

(Dagbladet): Når Celtic tar imot Kilmarnock hjemme på Celtic Park i morgen kveld, kan Ronny Deilas menn ta et langt steg mot seriegullet i Skottland.

Slår de Kilmarnock, leder Celtic ligaen med åtte poeng før de seks siste kampene. Det er nesten ensbetydende med ligagull.

- Det bør jo bli det, det skal i hvert fall mye til om vi roter det bort da. Men det hadde jo vært veldig gøy med the treble, da. Det er det jo bare to managere som har klart tidliger, sier lederen i Celtics norske supporterklubb, Harald Harsson, til Dagbladet.

Var trygg hele tida
Deila og Celtic har allerede vunnet ligacupen i Skottland og er i semifinalen i FA-cupen. Deilas menn ligger usedvanlig godt an til å ta hjem en tredobbel triumf denne sesongen, og det var det kanskje ikke så mange som trodde da Deila sleit med å få forventede resultater i begynnelsen av Celtic-karrieren.

Skal vi tro dem som skrev om Celtic og klubbens indre liv, var tråden managerjobben til Deila særdeles tynn.

- Det var mest medier og gamle Celtic-spillere som var kritiske. Jeg vet ikke hva Chris Sutton eller John Hartson ville oppnå med det, det var veldig skuffende av dem egentlig, men jeg tror ikke tråden han hang i var så tynn, sier Harsson.

Og grunnen til det, mener den norske supporterlederen, er at Celtic visste hva de fikk da de ansatte Deila. Etter å ha fulgt ham lenge i Strømsgodset kom ikke Deilas filosofi og tilnærming som noen overraskelse på noen av dem som var innafor stadionmurene i Glasgow.

- De visste nok at han var rett mann og at han trengte litt tid. Men nøkkelen var å ha med seg spillerne. Hadde han mistet garderoben hadde det vært slutt, men de har støttet opp om ham hele tida, sier Harsson.

På gang nå
Lander Deila trippelen denne sesongen sitter han omtrent så lenge han vil i den største managerstolen i Skottland. Den første nøkkelkampen er altså i morgen kveld, og med bare fire serietap så langt er det ingen som tror Celtic går på en smell mot Kilmarnock heller.

For nå svinger det virkelig av fotballen som spilles på Celtic Park. Det er noe alle ser.

- Særlig kampene mot Inter Milan var bra. Da fikk vi målt oss mot topp internasjonal motstand og da så alle hvor gode vi var. Etter det har mange av de største kritikerne innrømmet at de tok feil av Ronny Deila.