Kritikerne venter i skapet

LONDON (Dagbladet): - I den grad det er spillere som er motstandere av stilen, så holder de munn og sitter i skapet - foreløpig, sier Wimbledon-trener Lars Tjærnås. - Jeg er klar over det og er godt forberedt, sier manager Drillo.

Før gårsdagens trening ble det vist en defensiv skrekkvideo på Wimbledons treningsfelt. Bak i lokalet - uten å ha øynene på skjermen - sto Lars Tjærnås og observerte spillernes interesse. Og bildene fra forsvarshavariet mot Middlesbrough fenget spillerne. Men lærte de noe?

- De ser i hvert fall feilene veldig tydelig, sier Drillo. - De snakker om at laget mister fasongen, at den første feilen forplanter seg til flere og at vi får en kjedereaksjon. Og derfor - og fordi det ser brukbart ut på trening - så innbiller jeg meg at det går i riktig retning.

Hørte dere, folkens - Drillo innbiller seg framskritt.

Og innrømmer:

- Det er verre enn jeg fryktet på forhånd. Jeg trodde ikke det skulle bli så vanskelig å gå over til soneforsvar. Men de ti årene flere av disse gutta har hatt med markeringsfotball sitter hardere i enn jeg hadde regnet med. Jeg er nødt til å være tålmodig.

- Jeg skjønner spillerne godt jeg, sier Tore Pedersen. - Markeringsfotballen sitter jo i ryggraden på dem. Og det de opplever nå, er akkurat det samme jeg opplevde da jeg gikk den andre veien i Tyskland. Da jeg fikk beskjed om å følge en mann i 90 minutter, fikk jeg store problemer.

Lett å kritisere

Men hviskes det fra det skapet Lars Tjærnås snakker om, og høres kritikken? Og i så fall - hva gjør mr. Olsen?

- Vi er forberedt på det, sier Lars Tjærnås. - Det er tross alt 28 mann her som alle mer eller mindre mener at de er gode nok. Og for de som ikke kommer på laget vil det være lett å forme kritikken mot spillestilen. Det er helt naturlige mekanismer.

- Foreløpig har jeg ikke hørt noe, sier Drillo. - Man er så autoritetstro her borte at de fleste ikke stiller spørsmål. Men taper vi tre kamper til blir det tøft.

- Hva da?

- Da skal jeg bruke video og det jeg kan av pedagogikk.

Pælene på bålet

Han brukte det i går også da han finjusterte forsvarsfireren. Og - det stemte. Men fra treningsfeltet til Premier League er veien lang. Fryktelig lang.

- Jeg vil understreke at det ikke er like ille hele tida, sier Drillo. - Problemet er bare at det ikke sitter i blodet på spillerne. Og derfor faller vi ut av det når det går fort.

Som det gjør i Premier League.

Så langt har The Crazy Gang kastet ett par Olsen-pæler på bålet. Det skjedde etter seieren over Watford. Og hvis gummistøvelmannen får orden på den defensive organiseringen, og Wimbledon vinner fotballkamper, bør han gjenåpne den sponsoravtalen han hadde da han trente landslaget. Fordi:

- De har sagt de skal brenne støvlene mine hver gang vi vinner. Jeg håper jeg blir nødt til å kjøpe mange par, sier Drillo.

MARIONETTER: Tjærnås og drillos ord er lov for Dons-spillerne - enn så lenge.