Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Kritikk er viktig og positivt

Men Atle Skårdal synes det er slitsomt.

Atle Skårdal mener kritikk er både viktig og positivt, men innrømmer at det er slitsomt å måtte forklare hvorfor ting ikke går som man håper i VM.

Lørdagens super-G var skuffende sett med norske øyne. En mann blant de ti beste var langt under pari.

- Reaksjonene jeg har fått går ut på at mange er skuffet og misfornøyd. Det skjønner jeg godt, for resultatet var altfor dårlig. Men reaksjonene og skuffelsen går ikke utover nattesøvnen min, selv om jeg ønsker å vinne minst like mye som alle andre, sier Atle Skårdal til NTB.

Han synes ikke det er vanskelig å akseptere verken kritikk eller råd og vink fra personer som står litt på utsiden.

- Egentlig er det veldig bra at mange er opptatt av det vi driver med. Det vitner om engasjement, og det liker jeg, sier sjeftreneren.

- Jeg synes også det er helt greit at folk har andre meninger enn meg om mange ting. Det er ikke alltid jeg er enig, men det er ikke problematisk for meg heller, for jeg står godt for de avgjørelsene jeg tar, sier Skårdal.

Muligheter

Skårdal styrer det treningsmessige i det norske herrelaget og mener at det meste av den kritikken som er kommet fram til nå etter den svake VM-starten kan være med på å bringe hele laget et skritt videre.

- Selvsagt er ikke all kritikk like saklig. Det som er tatt ut av løse luften går inn det ene øret og ut det andre. Den kritikken bryr jeg meg ikke om i det hele tatt, sier han.

De norske løperne tok seg fri fra all trening tirsdag. Lasse Kjus var den eneste som hadde tenkt å kjøre utfortreningen, men da han så at det brygget opp til vind og litt dårlig vær, valgte han også å ta det helt med ro på hotellet.

- Vi prøver å gjøre forberedelsene til torsdagens kombinasjon og lørdagens utfor så optimal som mulig for dem som skal kjøre. Derfor valgte vi å satse på ro og hvile tirsdag, sier Skårdal.

Han sier også at han ser det er muligheter i det norske laget, men i og med at en del av nøkkelpersonene på laget har slitt både før VM startet og de første dagene etter at det er i gang i Bormio, så mener han også at det kan bli et tøft og tungt mesterskap.

Sårbare

- Vi må ikke glemme at vi er et lite og veldig sårbart lag. Vi har ikke så veldig mange løpere å ta av, men selv om innsatsen og resultatene i super G var skuffende, ser jeg fortsatt at det er en sterk drivkraft i laget. Vi er innstilte på å kjempe, og vi skylder folk å gi dem en sjanse, hevder Skårdal.

Han understreker at den planen som ble lagt før mesterskapet i Bormio startet blir fulgt. Nedturen i super-G rokker ikke ved den planen.

- Vi bør kunne være godt med i både kombinasjonen og i utfor, dersom skiene våre går raskt nok, sier Skårdal.

Han har også sterke løpere på lut i storslalåm, der Lasse Kjus har vunnet en verdenscupseier denne sesongen, men i den norske troppen anså man nok de største mulighetene til å vinne edelt metall lå i super-G. Den sjansen var det ingen som tok vare på.

(©NTB)

- SLITSOMT: Atle Skårdal.