Erling Braut Haaland

- Kritikken er urettferdig

Ståle Solbakken og Erling Braut Haalands lagkamerater på landslaget, svarte torsdag på hva de synes om jærbuens håndtering av onsdagens pressekonferanse.

SVARE: Erling Braut Haalands lagkamerater svarer nå på hva de synes om de kritiske spørsmålene jærbuen fikk fra journalistene på pressekonferansen i går. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
SVARE: Erling Braut Haalands lagkamerater svarer nå på hva de synes om de kritiske spørsmålene jærbuen fikk fra journalistene på pressekonferansen i går. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Slovenia - Norge, lørdag klokka 18.00

ULLEVAAL (Dagbladet): Erling Braut Haaland og landslaget forbereder seg i disse dager til Nations League-kampene mot Slovenia og Serbia.

På pressekonferansen onsdag måtte jærbuen svare på spørsmålet om hva han synes om de omdiskuterte eierne til Manchester City. De eies av visestatsminister i Abu Dhabi i De forente arabiske emirater, Sheikh Mansour, og beskyldes for brudd på menneskerettigheter.

- Jeg har aldri møtt dem, så jeg kjenner dem ikke sånn. Det er ganske kraftige beskyldninger du kommer mot dem der. Når du sier det på den måten, kan jeg ikke annet enn å ikke si så mye om det. Jeg synes det blir litt for drøye ord der, svarte Haaland på spørsmålet om eierne.

ORDKNAPP: Erling Braut Haaland fikk spørsmål om eierne av Manchester City. Foto: Nina Hansen Vis mer

Torsdag formiddag trener Haaland og resten av landslaget på Ullevaal-matta, i forkant av bortekampen mot Slovenia til helga. Da fikk lagkameratene hans spørsmål om hva de synes om onsdagens seanse.

- Jeg synes kritikken er urettferdig. Erling er en fotballspiller som har gått til en av verdens beste klubber. Det jeg inspirerer Erling til er å bruke stemmen sin. Han har en enorm plattform. Han er nå en av verdens mest innflytelsesrike mennesker. Det snakker jeg ærlig med Erling om. Men at folk kritiserer klubbvalget hans mener jeg blir feil, sier Morten Thorsby til Dagbladet.

Lagkamerat og Napoli-spiller Leo Østigård svarte også på spørsmålet rundt klubbkritikken.

- Vi fotballspillere kan litt, men ikke altfor mye. Det synes jeg han svarte veldig greit på. Først og fremst er han fotballspiller og skal gjøre det godt på banen. Og da er det vanskelig å svare kortet på alt mulig, sier den robuste midtstopperen.

LER: Erling Braut Haaland får spørsmål om hvem som er tidenes beste norske fotballspiller. Vis mer

På spørsmål fra Dagbladet svarte landslagssjef Ståle Solbakken følgende om Haalands inntrykk av pressekonferansen onsdag.

- Han var i godt humør etterpå, men jeg må jo si at, det er jo ikke sånn at han skal skånes for den type spørsmål. Jeg mener heller ikke at han ikke skal kunne svare på det, men jeg mener at en del av det er ute av proposjoner, sier han og fortsetter:

- Da mener jeg ikke at Erling ikke skal svare for sitt klubbvalg, men det som ikke er berettiget er at Erling Haaland skal stå til ansvar eller stilles til ansvar eller være førstedebatør i forhold til et kjempestort politisk spørsmål.

Haaland og Norge spiller bortekamp mot Slovenia lørdag kveld, før de tar imot Serbia hjemme på Ullevaal tirsdag neste uke.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer