Håndball-VM

Kritikken hagler: - Driter i det

- Man kan hevde han har vært forutinntatt, skrives det om nasjonalhelten.

OMSTRIDT: Nord-Makedonias trener Kiril Lazarov. Foto: Zsolt Czegledi/MTI via AP
OMSTRIDT: Nord-Makedonias trener Kiril Lazarov. Foto: Zsolt Czegledi/MTI via AP Vis mer
Publisert

KRAKOW (Dagbladet): Fredag kveld åpner Norge sitt håndball-VM mot Nord-Makedonia.

En vårvarm sol skinner på de norske håndballgutta når de møter tilreisende norsk presse i Kraków dagen før åpningskampen. Rundt motstander Nord-Makedonia er stemningen enda hetere.

Massiv forargelse

Spillerlegenden Kiril Lazarov har lagt opp, men er fortsatt med som hovedtrener. Foran mesterskapet har kritikken haglet mot Lazarov.

Årsak: 42-åringen har tatt med sju spillere fra RK Alkaloid, klubben han selv grunnla og trener.

- Man kan definitivt hevde Lazarov er forutinntatt med uttaket. Det har vært massiv forargelse blant folket etter uttaket, skrev den nordmakedonske håndballjournalisten Filip Moshov i desember da forhåndsuttaket ble kjent.

Torsdag kritiserte han det endelige uttaket.

- En ubalansert tropp med gode keepere og vinger, men føler at bakspillerposisjonene er for svake til å slå de beste lagene, skriver Moshov på Twitter.

RUSSEN SKAPTE TRØBBEL: Et lokalt håndballag måtte avlyse en hjemmekamp, etter at gulvet var for glatt til å spille på. Årsaken var noe litt utenom det vanlige. Video: Privat. Reporter: Maja Walberg Klev Vis mer

Aftonbladets erfarne håndballreporter Simon Flinck trakk også fram uttaket i sin vurdering av VM-lagene.

- Det blåser rundt Lazarov i hjemlandet etter han valgte å ta ut bemerkelsesverdig mange spillere fra Alkaloid og vraket mer givne navn, skriver Flinck.

- Lov å si det?

Dagbladet spurte torsdag Norges landslagssjef Jonas Wille om hva han mener om Lazarovs uttak av egne spillere.

- Det har jeg verken hørt om eller tenkt på. Det driter jeg i, svarer landslagssjefen kjapt med et glimt i øyet, før han snur seg mot håndballguttas mediesjef for å forsikre seg om at kraftuttrykket var innenfor.

VM-KLAR: Landslagssjef Jonas Wille og presseansvarlig Lars Hojem Kvam på pressetreffet med håndballgutta dagen før VM-kampen mot Nord-Makedonia. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
VM-KLAR: Landslagssjef Jonas Wille og presseansvarlig Lars Hojem Kvam på pressetreffet med håndballgutta dagen før VM-kampen mot Nord-Makedonia. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer

Flere av de norske spillerne har derimot tanker om hva Lazarov får ut av valget som blir heftig kritisert.

- Dagligdags vet han hva han får fra de spillerne. Om de er gode nok eller ikke vet ikke jeg. Det kan tyde på at han har en kjærlighet for de egne spillerne, men om det er rett eller ikke må han svare på, sier Magnus Abelvik Rød.

- Jeg tenker han mener de er gode nok for landslaget. Det er en fordel for dem at de er samspilte og har mange treningstimer sammen, følger Kristian Bjørnsen opp.

NYTT OG EKSOTISK: 21 år gamle Ulrik Berge Eriksson er først og fremst håndballspiller, men noe litt annet og spesielt har opptatt tiden hans de siste månedene. Video: Tiktok/Dagbladet TV Vis mer

Advarer: - Halvstygt

Det Wille derimot er oppdatert på er hva som venter Norge i åpningskampen mot Nord-Makedonia.

- Det er et bra lag. De har gjort et lite generasjonsskifte. De har et intenst angrepsspill hvor de går direkte på mål, og har noen spillere som holder toppklasse. Men vi er trygge på eget nivå og mener vi er favoritter om vi holder kontroll på premierenervene, oppsummerer Wille.

Norges store stjerne, Sander Sagosen, er forberedt på at det skal smelle.

- Det er mye vilje og hjertet utenpå drakta fra dem. De spiller litt halvstygt i forsvar og det er et fysisk tøft lag. Jeg tror vi skal håndtere det fint, men det er et godt lag som møter oss, sier Sagosen.

SKADEFRI: Sander Sagosen dagen før VM-åpningen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
SKADEFRI: Sander Sagosen dagen før VM-åpningen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer

Venstrekant Sebastian Barthold advarer mot at Nord-Makedonia er et lag som yppe seg mot selv de beste lagene.

- Det er nasjon som er gjennomsyra av Balkan- og ballkultur, hvor håndball står veldig sterkt. De vil representere landet sitt med nebb og klær. De har mange gode spillere vi kjenner til fra Champions League og tysk liga, avslutter Barthold.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer