- Kritikken har vært skikkelig urettferdig

- Deilig å få vist hva smørerne kan, sier Marit Bjørgen.

REVANSJEN: Etter to mislykkede løp slo Marit Bjørgen grusoimt tilbake og vant OL-gull på lagstafetten sammen med Ingvild Flugstad Østberg. Foto: Thomas Rasmus Skaug
REVANSJEN: Etter to mislykkede løp slo Marit Bjørgen grusoimt tilbake og vant OL-gull på lagstafetten sammen med Ingvild Flugstad Østberg. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SOTSJI (Dagbladet): Etter sitt andre OL-gull var Marit Bjørgen mest opptatt av å hylle det norske smøreteamet. Ikke bare for at de ga henne perfekte ski i dag, men for jobben de gjør fra tidlig morgen til sein kveld hele sesongen.

- Jeg har latt meg provosere over all den kritikken de har fått. Både i media og andre steder. Det er skikkelig urettferdig. Det har jo vært omtrent mobbing, sier Bjørgen, tydelig opprørt.

- Ja, jeg har vært opprørt over det de har blitt utsatt for. De jobber noe så vanvittig hardt og mye. Mer enn andre team. Det er alltid på jobb, og de har et eneste fokus - å gi oss løpere best mulig ski.

Oppreisning - Noen ganger gjør de små feil. Det skjer i alle yrker. Jeg er sikker på at du ville syntes de skiene jeg gikk ti-kilometeren med ville vært knallgode. Men dette er verdenstoppen. Det må være helt optimalt. Og det er det da også vanligvis.

- De gjør en kjempejobb, sier Bjørgen til Dagbladet og andre medier.

- Deilig å kunne gi dem denne oppreisningen i dag?

- Selvsagt. Uten smørerne og den jobben de gjør, er det langtfra sikkert av vi hadde vunnet i dag. Det bør du skrive, sier Marit Bjørgen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer