Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Kritikken har vært skikkelig urettferdig

- Deilig å få vist hva smørerne kan, sier Marit Bjørgen.

REVANSJEN: Etter to mislykkede løp slo Marit Bjørgen grusoimt tilbake og vant OL-gull på lagstafetten sammen med Ingvild Flugstad Østberg. Foto: Thomas Rasmus Skaug
REVANSJEN: Etter to mislykkede løp slo Marit Bjørgen grusoimt tilbake og vant OL-gull på lagstafetten sammen med Ingvild Flugstad Østberg. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): Etter sitt andre OL-gull var Marit Bjørgen mest opptatt av å hylle det norske smøreteamet. Ikke bare for at de ga henne perfekte ski i dag, men for jobben de gjør fra tidlig morgen til sein kveld hele sesongen.

- Jeg har latt meg provosere over all den kritikken de har fått. Både i media og andre steder. Det er skikkelig urettferdig. Det har jo vært omtrent mobbing, sier Bjørgen, tydelig opprørt.

- Ja, jeg har vært opprørt over det de har blitt utsatt for. De jobber noe så vanvittig hardt og mye. Mer enn andre team. Det er alltid på jobb, og de har et eneste fokus - å gi oss løpere best mulig ski.

Oppreisning - Noen ganger gjør de små feil. Det skjer i alle yrker. Jeg er sikker på at du ville syntes de skiene jeg gikk ti-kilometeren med ville vært knallgode. Men dette er verdenstoppen. Det må være helt optimalt. Og det er det da også vanligvis.

- De gjør en kjempejobb, sier Bjørgen til Dagbladet og andre medier.

- Deilig å kunne gi dem denne oppreisningen i dag?

 KNALLFORM: Marit Bjørgen feide all tvil om formproblemer av banen, Foto:; Thomas Rasmus Skaug
KNALLFORM: Marit Bjørgen feide all tvil om formproblemer av banen, Foto:; Thomas Rasmus Skaug Vis mer

- Selvsagt. Uten smørerne og den jobben de gjør, er det langtfra sikkert av vi hadde vunnet i dag. Det bør du skrive, sier Marit Bjørgen.

Perfekte ski Men vant gjorde hun. Sammen med Ingvild Flugstad Østberg. Og det på perfekte ski.

- Smørerne gjorde som vanlig en kjempejobb. Det gjorde Ingvild også. Dette var skikkelig, skikkelig moro, sier Bjørgen til Dagbladet.

- Har du vært usikker på egen form under OL?

- Egentlig ikke, jeg har følt meg fin i kroppen. Men det er klart en tenker litt når det ikke går så bra. Om det bare er skiene eller om det er noe mer.

Outsider - Nå tenker du vel ikke på det lenger?

- Nei, jeg er i form. Det er udiskutabelt.

- Tremila, hva tror du om den?

- Det er muligheter der. For all del. Men det er Charlotte Kalla og Therese Johaug som er favorittene. Jeg er en outsider.

Hele Norges coronakart