- Kritikken mot Northug-avtalen er helt uforståelig

Generalsekretæren slår kraftig tilbake mot NRK-kommentator.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Skiforbundet reagerer sterkt på kritikken fra NRK-kommentator Fredrik Aukland rundt avtalen med Petter Northug som nå er signert.

Aukland hevder at Northug er vinneren, og at skiforbundet har gått fra sine prinsipper for å lande avtalen.

Den sikrer at skistjerna inngår i landslaget og får konkurrere for Norge de tre kommende sesongene.

Generalsekretær Stein Opsal i skiforbundet sier han er meget overrasket over Aukland, som hevdet i Sportsrevyen søndag, at skiforbundet har svelget kamelene i denne saken.

- Fredrik Aukland tar grunnleggende feil. Kritikken mot avtalen er helt uforståelig. Vi har ikke svelget en eneste kamel. Og det er overraskende at han uttaler seg som han gjør, uten å kjenne til detaljene i avtalen, sier Opsal i et motsvar til Dagbladet.

Northug tok kontakt Generalsekretæren ønsker å presisere at det var Northug som tok kontakt for å fortsette dialogen, etter at skiforbundet hadde sagt stopp.

- 13. september ga forbundet klar beskjed om at nå var fristen gått ut og satte foten ned for videre forhandlinger. At Petter Northug fra den dagen var uaktuell for det norske landslaget. Noen få dager seinere ønsket Northug å gjenoppta samtalene, forklarer Opsal.

Han forteller om en god dialog, etter at skiforbundet aksepterte ønsket fra Northug.

- Det er så mye grunnleggende feil i det Aukland påstår, at vi føler vi må imøtegå det. Selv om det vi ønsker er fred rundt temaet, og at det blir rolig for Petter, sier Opsal.

Opsal understreker at det hele veien har vært ønskelig med en langsiktig og forutsigbar avtale for begge parter i saken.

- At den første avtalen ble på årsbasis, var ene og alene fordi vi ville føle oss litt fram i en ny situasjon. Det er også direkte galt at vi har måttet fire på noe som helst. Tidspunktene er heller ikke strukket for når Petter skal inngå i landslaget og gå ut igjen. Det er bare praktiske justeringer i forhold til starten av verdenscupen, sier Opsal.

Han presiserer at lange avtaler er vanlig blant utøverne, og at private sponsoravtaler også er helt relevant.

- Petter utfordret - Vi ønsker våre utøvere det beste, og vi hjelper også til i slike sammenhenger. Det er Petter som har utfordret dette opplegget med det kontroversielle mellom Norgesgruppen og SPAR-avtalen til skiforbundet, sier Opsal.

Generalsekretæren forteller at det ble stilt krav overfor Petter Northug, da samtalene ble gjenopptatt med hensyn til justeringer i forholdet til kleskolleksjonen og det nye konseptet Northug-TV.

- En fremtidig kleskolleksjon må skje i samarbeid med skiforbundets klesleverandør. Og TV-konseptet skal tilpasses regelverket for tilsvarende produkter, sier Opsal.

Han sier at skiforbundet ikke ønsker å gå inn i en videre diskusjon over temaet.

- Det er sponsorene vi retter oss etter. Og så lenge disse melder at de fint kan leve med at Petter Northug har sine egne sponsorer i sommerhalvåret, så har dette hele tiden vært utgangspunktet for spesialavtalen, sier Opsal.

Han avslutter:

- Vi føler vi har en god avtale. Og vi går ut av dette med rak rygg.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer