Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kritiserer arrangøren: - Jeg synes synd på de som får rennet sitt ødelagt

Vind på toppen.

TAPTE PÅ TOPPEN: Aksel Lund Svindal lufter muligheten for at starten på dagens renn skulle vært flyttet lenger ned i bakken for å unngå vind og ulike forhold. Foto hans Arne Vedlog / Dagbladet
TAPTE PÅ TOPPEN: Aksel Lund Svindal lufter muligheten for at starten på dagens renn skulle vært flyttet lenger ned i bakken for å unngå vind og ulike forhold. Foto hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

BEAVER CREEK (Dagbladet): Det ble ingen norsk jubeldag i utforløypa i Beaver Creek. Medaljehåpene var store i forkant, men verken Aksel Lund Svindal eller Kjetil Jansrud klarte å ta seg opp på pallen.

Etter målgang var Svindal kritisk til at starten ikke ble flyttet ned da det blåste veldig på toppen av løypa.

- Tidene varierer veldig på toppen. Innerhoffer er et sekund bak og det skal han selvsagt ikke være, sier Svindal.

Vind på toppen På spørsmål om hva som var grunnen til de store variasjonene helt øverst er nordmannen klar.

- Det var vind. Det var lenge snakk om å flytte starten på grunn av vinden. Nå så det ut som om det stabiliserte seg, men for rennet sin del kunne de nok kanskje gjort det.

- Det blir bare å spekulere. Jeg var bare et halvsekund bak, men jeg synes synd på de som får rennet sitt ødelagt der oppe, sier han.

- Litt surt Etter dagens renn er verdensmesterskapet over for Aksel Lund Svindal. Han kjører ikke morgendagens kombinasjon etter advarsel fra legen mot å kjøre slalåm.

Selv om få hadde trodd han skulle være med i VM, er han likevel ikke helt fornøyd med egen innsats. Det  er forståelig at det er surt når han er 14 hundredeler fra medalje.

- Det er litt surt. Kronen på verket hadde vært medalje. Det hadde vært digg. Litt skuffa.

Selv om Svindal nå har avsluttet sitt mesterskap, kommer Jansrud til å stille på start i morgendagens kombinasjon.