Kritiserer dommeren etter annulleringen: - Skjønner ikke hvorfor han dømmer i Tippeligaen

- Har ingen ytterligere kommentar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det var i kampen mellom Sandefjord og Tromsø søndag kveld at dommerteamet, frontet av Ola Hobber Nilsen, gjorde en kontroversiell avgjørelse.

Kjell Rune Selin satte ballen i mål til en 2-0-ledelse for tabelljumbo Sandefjord. Ola Hobber Nilsen godkjente det. Etter en kjapp diskusjon med dommerteamet, bestemte han seg for å annullere det. Kampen endte 1-1, og i går leverte Sandefjord en protest til NFF.

Denne episoden var også tema i Dagbladets tv-sending Morgenmøtet i går, der Eurosport-kommentator Eivind Bisgaard Sundet var gjest. Han var nådeløs i sin kritikk:

- Jeg skjønner ikke hvorfor han dømmer i Tippeligaen, det har jeg aldri skjønt. Jeg har selv hatt ham som dommer i en kamp mellom Skjetten og Bærum i 2009. Han viste meg ut, så jeg er litt inhabil, men da viste han ut tre i samme kamp. Han var ikke i nærheten da heller.

- Kvaliteten på dommerne i Norge er ikke god nok, konkluderte han.

Dagbladet tok kontakt med Nilsen for å gi ham muligheten til å svare på kritikken fra Sundet.

- Jeg har allerede uttalt meg om kampen og har ingen ytterligere kommentarer så lenge saken er under behandling hos NFF.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.