Kritiserer Drillo-stilen

ULLEVAAL (Dagbladet): - Det er ikke spesielt morsomt å være 178 centimeter høy i kamper hvor alle oppspillene skjer i lufta. Det var veldig frustrerende å løpe opp og ned langs sida uten å være borti ballen, sier Ole Gunnar Solskjær. Med det gir han et kraftig spark til Drillo-stilen.

Spør United-stjernen om hva slags kamper han misliker, og han vil antakelig gi deg en video av Norge - Marokko under sommerens VM. Da gikk det meste over hodet på Solskjær.

Ballkontakt

Han håper - og tror - at kampen mot Romania i kveld blir langt mer jordnær. For det er langs bakken Solskjær skal bevise at han fortjener en plass i en norsk første-ellever. Og de to første treningene til Nils Johan Semb vitner om et mer Solskjær-vennlig angrepsspill.

Akkurat som da Semb i sin tid ledet U21-landslaget med Tore André Flo som spiss og Ole Gunnar Solskjær som driblesterk mann på kanten.

Og Ole Gunnar har ingen ting imot at Semb tar med seg den kombinasjonen over på A-laget.

- Jeg trives best når jeg har mye kontakt med ballen. Det gir meg den nødvendige selvtilliten. Derfor håper jeg vi klarer å vinne ballen i gunstige posisjoner og spille ballen hurtig langs bakken når vi angriper, sier Solskjær.
Akkurat det har den nye landslagssjefen terpet mer på enn sin forgjenger.

Ærlig sjanse

Derfor får Ole Gunnar Solskjær en ærlig sjanse til å vise seg fram som flankespiller i kveld.

- Jeg skal ta godt vare på denne muligheten, sier Ole Gunnar.

Men han kan ikke love noe splitter nytt landslag selv om sjefen er ny og ballen vil trille mer langs bakken.

- Det er ikke sikkert publikum vil se så store forandringer i den første kampen med ny trener. Vi må ta små steg.

«Det var veldig frustrerende å løpe opp og ned langs sida uten å være borti ballen.»