KRITISK: Wayne Rooney mener sir Alex Ferguson bommet på taktikken i finalene mot Barcelona. Foto: REUTERS / Bogdan Cristel / NTB Scanpix
KRITISK: Wayne Rooney mener sir Alex Ferguson bommet på taktikken i finalene mot Barcelona. Foto: REUTERS / Bogdan Cristel / NTB Scanpix Vis mer

Kritiserer Ferguson: - Visste at det var feil

Tidligere Manchester United-stjerne Wayne Rooney kommer med overraskende kritikk mot sin gamlesjef sir Alex Ferguson.

Publisert

Manchester United var på tidlig 2000-tallet kanskje det mest dominerende laget i verden. Under sir Alex Ferguson ble det hele 13 Premier League-titler, i tillegg til to Champions League-triumfer.

Blant hans viktigste menn var Wayne Rooney, som herjet sammen med profiler som Cristiano Ronaldo, Ryan Giggs og Carlos Tévez.

Men deres Europa-dominans skulle ta en brå slutt da de møtte Pep Guardiolas Barcelona i Champions League-finalen, først i 2009, og seinere i 2011. Det endte med henholdsvis 2-0-tap og 3-1-tap for Guardiola og co.

- Det var selvmord

I den forbindelse har Rooney kommet med overraskende kritikk mot sin gamle sjef. Han mener at de var for naive da de møtte den katalanske storklubben.

- Det er alltid tøft for en klubb som Real Madrid å gå til en kamp og si: «Vi skal omringe ballen». Det samme kan man si om United. Vi tapte to Champions League-finaler ved å møte Guardiolas Barcelona, ved å presse høyt og omringe dem. Vi ødela for oss selv, skriver Rooney i Sunday Times, gjengitt av Manchester Evening News.

Wayne Rooney tok del i begge kampene mot Barcelona, og i kampen som ble spilt i 2011 scoret han 1-1-målet for United, men til ingen nytte.

- Jeg husker Alex Ferguson sa «Vi er Manchester United, og vi skal angripe. Det er kulturen til denne fotballklubben.» Jeg tenkte for meg selv: «Jeg er ikke så sikker på dette», innrømmer engelskmannen.

Sammenlikner med Liverpool

United virket ganske så sjanseløse begge kampene mot Barca. Ferguson sa etter finalen i 2011 at han aldri hadde møtt et så godt lag som Guardiolas Barcelona. Den gangen møtte United stjerner som Lionel Messi, Xavi, Andres Iniesta og Dani Alves.

- Jeg tror alle spillerne (på United) visste innerst inne at det var feil inngang til kampen, og at vi gikk bort ifra det som ga oss suksess i semifinalen i 2008. Begge gangene ble vi utspilt, sier Rooney og fortsetter:

- For min del handler det ikke om hvordan man spiller i disse Champions League-kampene, så lenge man vinner. Bare se på Liverpools spill i fjorårets finale. Jeg tror også (Zinédine Zidane) har samme tankegang, mener han.

Rooney spilte under Ferguson helt til sistnevnte ga seg i 2013. Rooney spilte for de røde djevlene helt fram til 2017. I dag spiller stjerna i Derby.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer