Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kritiserer idretten i OL-evalueringen

- Burde vært mer profesjonell.

FÅR KRITIKK: Idrettspresident Børre Rognlien og idretten får unngjelde i evalueringen av OL-prosessen fra i fjor.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
FÅR KRITIKK: Idrettspresident Børre Rognlien og idretten får unngjelde i evalueringen av OL-prosessen fra i fjor. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utvalget som har evaluert arbeidet med søknaden om OL i Oslo i 2022, mener idretten burde vært mer lydhør og profesjonell da den møtte kritikk underveis i prosessen.

Oddvar Johan Jensen har ledet det interne utvalget som har evaluert norske OL- og Paralympics-prosesser. I dag la han fram sine anbefalinger og overleverte evalueringsrapporten til idrettspresident Børre Rognlien.

I rapporten kommer det fram at utvalget finner kritikkverdige punkt ved idrettens håndtering av søknaden om OL i Oslo.

«Idretten må være mer lydhør og profesjonell i håndteringen av motforestillinger og kritikk som kommer opp, samt invitere til og gi rom for motforestillinger i organisasjonen», heter det under anbefalingen som gjelder framtidige prosesser.

Dessuten mener utvalget at prosessen kunne vært organisert bedre fra starten av.

«En OL/PL-prosess i Norge krever en enhetlig organisasjon som representerer alle de involverte partene. En slik organisasjon må være på plass så tidlig at det blir tid til å ta hånd om alle avgjørende sider ved prosjektet. Den må være strukturert som et eget selskap, under én ledelse, slik at den sikrer prosessens legitimitet, representerer prosjektet og reduserer enkeltstående parters særinteresser», skriver utvalget.

Oslos OL-håp strandet som kjent 1. oktober i fjor, da Høyres stortingsgruppe ikke ville gå videre med søknaden. Oslo 2022 hadde heller ikke støtten den hadde ønsket blant folket.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!