Kritiserer likestilling i langrenn

Den svenske skiskytter-stjernen Hanna Öberg (25) sender et stikk i retning langrennsverden på dagen skiskytings-VM starter. - De er utdatert på likestilling, mener hun.

ROSER BLANDENDE LAG: Hanna Öberg slår et slag for de blandende lagene i skiskytings-stafettene i VM og verdenscupen, hvor kvinner og men utgjør lagene. Hun mener langrennssporten henger etter der. Foto: NTB
ROSER BLANDENDE LAG: Hanna Öberg slår et slag for de blandende lagene i skiskytings-stafettene i VM og verdenscupen, hvor kvinner og men utgjør lagene. Hun mener langrennssporten henger etter der. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I dag innledes VM i skiskyting med mixed stafett, der lagene utgjøres av to kvinner og to menn.

Nettopp den øvelsen får den svenske Hanna Öberg til å komme med et stikk til kolleger i langrennssporten.

Overfor svenske Expressen roser hun skiskytter-leiren som kjører både mixed stafett og single mixed stafett (med én kvinnelig og én mannlig utøver) både i verdenscupen og i VM.

- Jeg tror at skiskyting har kommet langt når det gjelder likestilling når vi avholder slike blandede konkurranser med kvinner og menn. Langrennsløperne er fremdeles ikke der, noe som kan virke litt utdatert, sier Öberg.

Hun roser også selve arrangementsformen.

- Jeg forstår godt at man ønsker å inkludere mixed stafett på VM-timeplanen, og jeg synes det er en veldig morsom konkurranse å gå, sier hun til den svenske avisa.

Kvinnene avslutter

Det blandede stafetten har ellers vært gjennom endring denne sesongen.

I år er det for første gang mennene som starter og kvinnene som avslutter VM-konkurransen. Det betyr at det er de kvinnelige utøverne som går de to siste etappene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer