Veronika Stepanova og Mathias Normann

Kritiserer Norge

Skistjerna mener Norge har en fobi mot russere.

SKISTJERNE: Veronika Stepanova avbildet på Lygna tidligere i år. Foto: Terje Pedersen / NTB
SKISTJERNE: Veronika Stepanova avbildet på Lygna tidligere i år. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

At Mathias Normann (26) har valgt å spille for den russiske klubben Dynamo Moskva har blitt møtt med fordømmelse i Norge.

Ståle Solbakken har valgt å utelate Normann fra landslagstroppen grunnet valget, og Norges Fotballforbund (NFF) har tatt kraftig avstand.

Norge-kritikk

Nå kaster den russiske skistjerna Veronika Stepanova (21) seg på i debatten.

På Telegram skriver Stepanova at hun lørdag så storkampen i russisk Premier League mellom Dynamo Moskva og hennes favorittlag Zenit St. Petersburg.

KLAR TALE: Ståle Solbakken legger ikke skjul på hva han tenker om Mathias Normans overgang til Dynamo Moskva. Vis mer

Men at hun ikke greide å nyte kampen på vanlig måte på grunn av konsekvensene Normanns valg har fått for ham.

- Alt dette fordi han valgte å spille i Russland. Det er fortsatt en sirkel av mennesker i Norge som har en «russerfobi». De prøver også å ødelegge livet for oss skiløpere, skriver hun på Telegram.

Også på Instagram har hun kommentert den samme situasjonen.

- God fotball i Moskva, men med uheldige politiske overskygger, skriver 21-åringen som kom som en komet i langrennssirkuset forrige sesong, og var med på det russiske laget som vant OL-gull på stafett.

Hun påpeker også at tidligere Liverpool-spiller Dejan Lovren, som spiller for Zenit, fortsatt får spille på det kroatiske landslaget, og etter alle solemerker blir å se på banen under VM i Qatar.

- Det er slik det burde være, ikke sant? spør Stepanova.

REAGERER: Mathias Normanns signeringsvideo for Dinamo Moskva trigger flere reaksjoner. En som ikke er imponert over stuntet er landslagssjef Ståle Solbakken. Video: Dinamo Moskva/Sørø Olsen/Skingen Vis mer

Slaktes

For Normann ble for øvrig kampen mot Zenit en stor skuffelse. De tapte 2-0, og han ble byttet ut til pause.

- Han var forferdelig, sier den tidligere Dinamo Moskva-treneren og Zenit-spilleren, Andrey Kobelev, til den russiske avisa Sport Express.

- Jeg vil aller først starte med Normann. Vi vet fra Rostov (hans tidligere klubb) hvor godt han kan spille. Men i dag må vi bare innse at nordmannen brukte den første omgangen helt forferdelig. Han gjorde en fatal tabbe, ga unøyaktige pasninger og tapte alle taklingene. Kanskje han ikke er klar fysisk? Jeg vet ikke … Men, han spiller i den viktigste posisjonen på banen, og mislykkes helt, tordnet Kobelev videre.

26-åringen er formelt eid av russiske Rostov som kjøpte ham fra Brighton i 2019. Forrige sesong var han på lån i Norwich som rykket ned fra Premier League.

I sommer var han enig om en overgang til italienske Lecce, men partene trakk seg fra overgangen i tolvte time.

Dagbladet har ved flere anledninger prøvd å komme i kontakt med Mathias Normann angående vrakingen på landslaget.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer