Kritiserer økonomien til Chelsea

Wenger langer ut mot rivalen.

• Champions League direkte: Følg kveldens fire kamper direkte klokka 20.45

(Dagbladet.no:) Chelsea er mer solide på banen enn økonomisk. I går ble det kjent at underskuddet i klubben er på nesten én milliard kroner.

De røde tallene er imidlertid mindre enn de var.

Arsenal-manager Arsene Wenger bruker litt tid i forkant av klubbens Champions League-kamp mot PSV til å bekymre seg på Chelseas vegne.

På dypet

Da han ble spurt om levedyktigheten til London-rivalen, svarte han følgende:

- Chelsea er levedyktig, for de klarer seg. De har en super sponsor, men i normal matematikk er minus 80 million pund faktisk minus 80 millioner. Det er 80 miles under vann, og det er vanligvis vanskelig å overleve så langt ned i dypet, sier han ifølge The Times.

Han er svært kritisk til pengestrømmen i Chelsea, og liker ikke at Roman Abramovitsj har pøst penger uhemmet inn i klubben.

HADDE TATT PENGENE: Arsene Wenger innrømmer at Arsenal nok hadde takket ja til en investorers millioner, men han hadde stilt et par spørsmål. Foto: REUTERS
HADDE TATT PENGENE: Arsene Wenger innrømmer at Arsenal nok hadde takket ja til en investorers millioner, men han hadde stilt et par spørsmål. Foto: REUTERS Vis mer

- Jeg mener at alle klubber bør leve av sine naturlige ressurser. Det betyr at de bare bruker det de tjener, sier Wenger.

- Avhengig av Roman

Franskmannen forteller at Arsenal nok ikke hadde takket nei til en sekk full av penger, men han ville vært skeptisk til et salg hvor én mann hadde sittet med all makt.

- Vi kunne kanskje ikke takket nei, men du må stille deg to spørsmål i en sånn situasjon: Er det riktig for driften, ikke bare fotballen, å ha en kunstig inntekt? Og, gjør det klubben avhengig av bare én mann?

- Jeg har lest at Abramovitsj ønsker å gjøre selvdrevet, noe som er bra, slik at klubben ikke er avhengig av ham i det lange lø. Men akkurat nå er de det. Så for at Chelsea skal kunne overleve på dette nivået, er de avhengig av Abramovitsj, sier Wenger.

• Champions League direkte: Følg kveldens fire kamper direkte klokka 20.45