Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kritiserer Premier Leagues juleprogram: - En skam

Tre kamper på i underkant av ei uke.

IKKE FORNØYD: Sunderland-manager Gus Poyet kaller Premier Leagues kampprogram i jula en skam. United-manager Louis van Gaal er også lite fornøyd med å måtte spille to kamper med 43 timers mellomrom. Foto: AP Photo/Scott Heppell
IKKE FORNØYD: Sunderland-manager Gus Poyet kaller Premier Leagues kampprogram i jula en skam. United-manager Louis van Gaal er også lite fornøyd med å måtte spille to kamper med 43 timers mellomrom. Foto: AP Photo/Scott Heppell Vis mer

Fotballstudio: Tottenham - Manchester United fra klokka 13.00, Southampton - Chelsea klokka 15.05 og øvrige kamper klokka 16.00

(Dagbladet): Premier League-lagene skal gjennom ei tøff romjul, med tre runder på i underkant av ei uke.

Etter Manchester Uniteds seier over Newcastle andre juledag, kom manager Louis van Gaal med et spark i retning fotballforbundet. Nå melder også Sunderland-trener Gus Poyet seg på, og kaller juleprogrammet en skam.

- Jeg veit at Boxing Day-kampene er en tradisjon, og jeg aksepterer det og synes at vi bør holde på det. Men jeg synes at å så spille 28. desember er en skam. Vi burde ikke spille da, vi burde ikke det, sier Poyet ifølge BBC.

- Ikke synd på dem Det er det faktum at det spilles to ganger på tre dager Poyet reagerer på. I for eksempel Manchester Uniteds tilfelle, kommer dagens oppgjør mot Tottenham 43 små timer etter kampen andre juledag.

TV2-ekspert og tidligere Tottenham-keeper Erik Thorstvedt ville ikke omtalt juleprogrammet i like skarpe ordelag.

- Det er ikke synd på dem. Da jeg spilte syntes jeg juleopplegget var kjempekjekt. Det var spesielt med det at det var jul, stemningen på tribunen også videre. Det er klart det skaper utfordringer, men jeg tror ikke det er all verden. Skaderisikoen øker kanskje, men jeg tror ikke det er fare for liv og lemmer, sier han til Dagbladet.

Van Gaal: - Ikke enkelt Ifølge The Guardian er det den lille tiden å forberede seg på United-manager Louis van Gaal er mest frustrert over.

- Jeg får ikke forberede laget mitt slik jeg burde. Vi har lagmøter og økter der vi alltid spiller elleve mot elleve, og simulerer motstanderen. Vi kan ikke gjøre det nå. Etter Newcastle-kampen får vi ikke trent før Spurs-kampen, da spillerne trenger 48 timer med restitusjon av flere grunner. Et slikt program setter stor belastning på spillernes kropper, og de må fylle opp energi ved å hvile. I tillegg må vi også forberede spillerne metalt og taktisk, med analyser før kampen. Det er ikke enkelt, selv om jeg ser at problemet er det samme for alle lag de kommende dagene, sier van Gaal.

Thorstvedt mener at spillerne er mer beredt for å takle harde kampprogram nå enn tidligere, da det også hendte at man spilte to kamper to dager på rad.

- Vi har kommet mye lengre når det gjelder alt med fysiologi og medisin, og spillerne er bedre rustet for å takle det nå enn tidligere, også i forhold til restitusjon. Jeg synes juleprogrammet er en bra ting. For folk som kommer til England er det uvant og spesielt, men Poyet har jo vært i England så lenge at han burde se verdien av at det er sånn, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media