SLITER: Ole Gunnar Solskjær og Molde møter oppsiktsvekkende mye motgang.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
SLITER: Ole Gunnar Solskjær og Molde møter oppsiktsvekkende mye motgang. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

Kritiserer Solskjærs rekruttering: - Gambling

Samtidig er Joacim Jonsson helt sikker på at Molde-treneren aldri vil få sparken.

Joacim Jonsson mener manglende «Solskjær-effekt» skyldes dårlig rekruttering, men den svenske eksperten er helt sikker på at Molde-treneren aldri vil få sparken.

Lørdag ble seriemesteren fra 2014 pepet av banen da Kristoffer Tokstad ble matchvinner for Sarpsborg 08 og påførte laget sitt sjette tap i eliteserien. Molde har tatt kun 1 av 15 poeng på sine fem siste kamper og ligger 15 poeng bak serieleder Rosenborg.

– Mot Sarpsborg tror jeg det handlet om uflaks, men sett over tid tror jeg spillerne som har kommet inn har vært dårligere enn de som har gått ut, sier Jonsson til NTB.

– Jeg synes ikke Molde har en bedre tropp enn Strømsgodset og Odd per dags dato.

I løpet av det siste året har Molde mistet spillere som Mohamed Elyounoussi, Etzaz Hussain, Martin Linnes og Fredrik Gulbrandsen. Jonsson mener imidlertid klubben er nødt til å selge sine profiler.

– Det er en helt riktig business av Molde. Spillere skal eksporteres fra den norske ligaen, og så skal vi være stolte og fornøyde med det. Men kunsten er å rekruttere like bra som man selger. Det har ikke Molde fått til i år.

Ole Gunnar Solskjær har nylig hentet inn Björn Bergmann Sigurdarson, Babacar Sarr og Fredrik Brustad. De to sistnevnte debuterte mot Sarpsborg 08.

– Sigurdarson synes jeg er litt gambling. Han trives ikke på kunstgress, og det er lenge siden han presterte. Jeg synes heller ikke Brustad holder samme nivå som Gulbrandsen, mener Jonsson.

Trøbler defensivt

Sammen med Haugesund og Lillestrøm er Molde det laget som har sluppet inn tredje flest mål i årets eliteserie med 28 baklengs. Kun bunnlagene Start og Aalesund (33) står med flere.

– Hvor trykker skoen for Molde? Hva er det som ikke fungerer?

– De slipper inn litt for enkle mål. Molde er temposvake, og det er ingen flyt. Vegard Forren er ikke inne i noen stor sesong, og Harmeet Singh har ikke klart å drive laget fremover, sier Jonsson, som innrømmer at han er litt overrasket over at Solskjær ikke har lyktes i større grad så langt i sin andre periode som Molde-trener.

– Jeg trodde ikke de skulle slå Rosenborg, men de burde lukte litt mer enn det de gjør nå.

Samme status som Skullerud

Da Tor Ole Skullerud fikk sparken som Molde-trener i august 2015 hadde laget tatt 25 poeng på 17 kamper, nøyaktig det samme som Solskjær står med etter like mange runder i skrivende stund.

Jonsson tror ikke Solskjær står i fare for å miste jobben i klubben hvor han er regnet som en legende.

– Nei, da skal de omtrent ikke vinne en eneste kamp til. Jeg vil nesten dra det så langt som at han er «untouchable». Han har en standing i Norge som er helt unik, og han hadde en fantastisk første periode i Molde. De to ingrediensene gjør at han ikke er til å rokke ved. Det synes jeg ikke de skal gjøre heller.

Med sju poeng opp til Strømsgodset på tredjeplass kan Molde ende uten medalje for andre år på rad (6.-plass i fjor). Enda verre er det om det også skulle bli en ny sesong uten europacup.

– Molde er en av klubbene i Norge som bruker noen kroner, og er man ikke med og slåss i Europa er ikke det gunstig. De får ikke vist fram spillerne sine, og da blir det vanskeligere. I tillegg er det ugunstig å ha en bred stall og bare spille i en turnering, sier Jonsson, som tror Molde vil være med og kjempe om en bronse utover høsten.

(NTB)