Kritiserer svenskene for McDonalds-avtale, men er selv sponset av oljesandprodusent

- De som ikke tåler å se det må bare snu seg bort.

STÅR INNE FOR: Sponsorsjef for langrennslandslaget, Bernt Halvard Olderskog, sier de står fult og helt inne for sine sponsorer. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
STÅR INNE FOR: Sponsorsjef for langrennslandslaget, Bernt Halvard Olderskog, sier de står fult og helt inne for sine sponsorer. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det norske langrennslandslaget har gjort det klart at de ikke har så mye til overs for at det svenske skilandslaget har fått McDonalds som sponsor.

- Vi hadde aldri villet bli forbundet med McDonalds på den måten, uansett hvor mye de hadde betalt, understreket sponsorsjef for langrennslandslaget, Bernt Halvard Olderskog, til Expressen.

- Vi er veldig bevisst på vårt image og hva vi knytter oss opp mot. Alt det vi omgir oss med, og det vi foretar oss, prestasjoner og spiser, er med på å forme hvordan vi blir oppfattet av det norske folk. Vi ønsker å ha en positivt og sunt image, da blir det feil å knytte seg opp mot McDonalds, sier Olderskog til Dagbladet.

Kritikk for å være dobbeltmoralsk I kommentarfeltet på saken om svenskenes McDonalds-avtale får Norges Skiforbund mye kritikk for å være dobbeltmoralsk.

Blant sponsorene hos langrennslandslaget finner man sponsorer som Statoil (produserer oljesand), industrikonsernet Aker, og kjøttprodusenten Grilstad.

- Hvis man går Grilstad i sømmene, så kan det vel hende at maten de produserer ikke viser seg å være superbra den heller?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer