PÅ ALLES LEPPER: Erling Braut Haaland har hatt en fantastisk sesong. Nå vet alle storklubbene i Europa hvem han er. Foto: Martin Meissner / POOL / AFP
PÅ ALLES LEPPER: Erling Braut Haaland har hatt en fantastisk sesong. Nå vet alle storklubbene i Europa hvem han er. Foto: Martin Meissner / POOL / AFP Vis mer

Kritiserer Uniteds Haaland-taktikk

- Hvorfor betalte de ikke bare hva enn det var de ville ha for ham?

Publisert

Erling Braut Haaland (19) har tatt Fotball-Europa med storm. Etter å ha pøst inn mål for RB Salzburg, var han kanskje det mest yndede målet på overgangsmarkedet i vinter.

Unggutten fra Jæren havnet i Bundesliga, hos storklubben Borussia Dortmund. På 15 kamper har han scoret 13 mål - en fantastisk prestasjon.

EKSPERT: Paul Scholes kan ett og annet om fotball. Foto: NTB Scanpix
EKSPERT: Paul Scholes kan ett og annet om fotball. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ekspertene mener det nesten ikke finnes noen grenser for hvor god Haaland kan bli. Det som i alle fall stemmer, er at han har gjort seg bemerket hos noen av verdens aller største fotballklubber.

Manchester United skal også ha vist interesse for 19-åringen før han bestemte seg for å fortsette karrieren i Borussia Dortmund. Paul Scholes, en legende på Old Trafford, sier lørdag til BBC 5 Live at han ikke forstår hvorfor United ikke strakk seg lengre for å sikre seg Haaland.

- Ja, det mener jeg, er Scholes' korte svar.

Han bedyrer at han ikke hadde sett 19-åringen spille noe særlig før etter coronapausen.

FORVANDLING: Erling Braut Haaland vokste svært mye på kort tid i Molde. Da var det greit å ha «tante» Torbjørg i nærheten. Video: Rødt Kort Vis mer

- Da folk snakket om ham, hadde jeg ikke sett så mye til ham. Men da fotballen startet igjen, så jeg ordentlig på ham. Jeg tenkte: Hvorfor betalte ikke Manchester United bare hva enn det var de ville ha for ham?

Sitatene er gjengitt i flere britiske medier søndag.

Scholes, som styrte Manchester Uniteds midtbane i nær 15 år og ledet dem til en rekke gjeve titler, har følgende å si om den unge nordmannen:

- Han ser så bra ut, han er fortsatt ung og en goalgetter. Han er rask og har god fart. Han er stor, han har tilstedeværelse og han scorer mål - det er ubetalelig, mener Scholes.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer