MOTTAR STØTTE:  Farah Ann Abdul Hadi har skapt debatt i hjemlandet. Mens en rekke politikere og muslimske ledere, mener hun viser for mye hud og sitt underliv, mottar hun enorm støtte på sosiale medier. Foto: FP PHOTO / MOHD FYROL/NTB Scanpix.
MOTTAR STØTTE: Farah Ann Abdul Hadi har skapt debatt i hjemlandet. Mens en rekke politikere og muslimske ledere, mener hun viser for mye hud og sitt underliv, mottar hun enorm støtte på sosiale medier. Foto: FP PHOTO / MOHD FYROL/NTB Scanpix.Vis mer

Kritiseres for å ha vist underlivet: - Turn er ikke egnet for muslimske kvinner

Mottar massiv støtte på sosiale medier.

(Dagbladet): Farah Ann Abdul Hadi vant totalt seks gull under det Sørøstiske mesterskapet i turn i Asia forrige uke. Turneren fra Malaysia har i etterkant mottatt kraftig kritikk i hjemlandet. En rekke politikere og religiøse ledere har uttalt seg om Hadis antrekk.

Kritikerne mener turn ikke er en idrett for muslimske kvinner. I alle fall ikke så lenge antrekket er som det er.

Ikke egnet - Hvis muslimske kvinner vil delta i turnøvelser, må de finne antrekk som dekker til underlivet. Det er kanskje ikke egnet for sporten, sier den religiøse lederen Harussani Zakaria til Astro Awani.

Han har tidligere ment at muslimske fotballspillere bør spille med shorts som strekker seg over knærne.

Politikeren Jamil Khir Baharom varsler at det blir en gjennomgang av de islamske reglene angående klesbruk. Baharom legger til at uansett kjønn - er det utøveren ansvar å dekke til underlivet.

- Mens den normale befolkningsdelen så en utøver vise utrolig koordinasjon og fleksibilitet, så moralpolitiet - mest bestående av menn, en muslimsk kvinne svinge seg fra stang til stang med presisjon som en veltrent Østeuropeisk stripper, skrev Vulcan Post-kommentatoren Ajay Madhukar, i i sitt sarkastiske innlegg.

Enorm støtte Uansett hva som sies, har Hadi en stor fanskare som støtter henne. Etter at kritikken ble kjent, ble det startet en Facebook-side i Hadis støtte. Bare på noen dager har siden skaffet 18 000 likes.

- Hei alle sammen. Jeg ønsker å uttrykke min store takknemlighet for all støtten. Støtten og all den positive responsen jeg har fått har vært overveldende.

Leder for nasjonens forbund for unge muslimer, Roszida Kamaruddin har også kastet seg inn i debatten.

- Kvinner bør ikke nektes idrett, men de må prioritere de islamske kodene når det kommer til antrekk.