Petter Northug

Kritiseres

Ekspertkommentator Petter Northug bruker sitt eget klesmerke når han er på jobb for TV 2 og kommenterer langrenn. Det er problematisk, mener mediekritiker.

LANGRENNEKSPERT: Petter Northug. Foto: Pål Schaathun/TV 2
LANGRENNEKSPERT: Petter Northug. Foto: Pål Schaathun/TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siste uken har den tidligere langrennsstjernen vært en av kommentatorene i TV 2s sendinger fra Tour de Ski. På skjermen har han vært kledd fra topp til tå i klær fra sitt eget klesmerke, skriver Klassekampen.

- Han skor seg på rollen sin, mener Trygve Aas Olsen, mediekritiker og fagmedarbeider ved Institutt for journalistikk (IJ).

Han viser til at hvis Northug er redaksjonell medarbeider i TV 2, så er han underlagt Vær varsom-plakaten. Det innebærer blant annet at han ikke kan utnytte sin stilling til å oppnå private fordeler.

TV 2s sportsredaktør Vegard Jansen Hagen mener at avtalen med Northug, der han gis anledning til å bruke eget klesmerke, ikke er brudd på pressens etiske regelverk.

ULYKKE: Petter Skinstad deler ellevill historie om da han trodde han drepte Petter Northug. Video: Rødt Kort / Skisporet. Vis mer

Elin Floberghagen, generalsekretær i Norsk Presseforbund, sier det kunne vært en interessant sak å se på for PFU, hvis det kommer en klage.

Petter Northug har ikke besvart Klassekampens henvendelser.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer