Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykkel-VM

Kritisert sykkel-president blir sittende

Mistillitsvotering nedstemt under kaotisk og ekstraordinært forbundsting.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EIDSVOLL (procycling.no): Under et ekstraordinært forbundsting på Eidsvoll lørdag ble det besluttet at styret i Norges Cykleforbund (NCF) ikke kastes.

Det var i november at krefter i SK Rye, i kjølvannet av økonomisk rot etter VM i Bergen, gikk i bresjen for å få sittende president Harald Tiedemann Hansen, forbundsstyret og valgkomiteen fjernet.

Med 53 av 94 stemmer mot valg av nytt forbundsstyre ble forslaget nedstemt etter et meget kaotisk ting lørdag ettermiddag.

Etter denne voteringen blir dermed alle disse organene uforandret frem til det ordinære forbundstinget finner sted om sju uker.

– Jeg ønsker å takke på vegne av forbundsstyret for at vi får lov til å holde på fram til det ordinære forbundsstinget. Jeg mener at vi trenger å bygge bro over den dype splittelsen som var her i dag, sier Tiedemann Hansen etter en langdryg og rotete seanse.

– Det er ingen seier i dag, fordi vi ser det er to store blokker her. Vi er nødt til samle sykkel-Norge. Jeg strekker ut en hånd for at vi skal prøve å komme oss videre. Vi har hatt en samtale og kan være uenig. Det er viktig at vi fokuserer på sak og kan løse de utfordringene Sykkel-Norge står overfor, legger den kritiserte presidenten til.

Representantene fra SK Rye var underveis svært kritisk til saksgangen på sykkeltinget, der det hersket uenighet om habilitet og gjennomføringen av voteringen. I flere flammende innlegg ble det rettet skarp kritikk mot presidenten og øvrig ledelse, med anklager om grovt økonomiske mislighold og antydninger om lovbrudd.

– Vi beklager at vi ikke fikk flertall for forslaget vårt. Det beste vi kan gjøre nå er å oppfordre styret til å jobbe videre så vi får et best mulig ting i Tønsberg. Og at alle jobber videre for at vi får et samlet sykkel-Norge, og kommer over den splittelsen som har vært en stund, og ikke bare etter Bergen 2017, sier Per Christian Dæhlin fra SK Rye.

Kritisert for dobbeltroller

Under tinget ble det på ny rettet kritikk mot Tiedemann Hansen og hans dobbeltroller i forbindelse med VM. Sykkelpresidenten som også var daglig leder for Bergen 2017 og styremedlem i UCI svarte på kritikken slik:

– Juridisk sett er helt greit. Hvor fornuftig det er, har jeg sagt tidligere i dag: Jeg var en idiot, sånn jeg ser det i dag, for at jeg i det hele tok på meg den jobben (som daglig leder for Bergen 2017), sier Tiedemann Hansen under tinget.

– Jeg sa på tinget i 2016: Jeg trekker meg gjerne dersom tinget ønsker det. Det var ikke noe must for meg å være daglig leder i Bergen 2017, bare så det er sagt, forteller Tiedemann Hansen.

Voteringsrot

SK Rye forslag til nytt store besto blant andre av Stig Fjærli fra Asker SK som president, Knut Glad fra Sagene IF som 1.visepresident, Wenche Elizabeth Madsen Eriksson fra Frøy IF som 2.visepresident.

Under tinget ble det vedtatt at både sittende styre og nominerte kandidater til nytt styre ikke kunne delta i voteringen. Det fikk opposisjonen til den sittende ledelsen til å reagere.

– Dette blir absurd. Her har lovkomitéen snublet i sine egne ben, sa Dæhlin fra talerstolen.

– Dette begynner å nærme seg et sirkus, mente Terje Johnsen, leder for Region Sør.

Saken oppdateres!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!