I TRØBBEL: Barcelona saksøker Neymar for mer enn 80 millioner kroner for kontraktsbrudd. Foto: Alfonso Jimenez / REX / Shutterstock / NTB Scanpix.
I TRØBBEL: Barcelona saksøker Neymar for mer enn 80 millioner kroner for kontraktsbrudd. Foto: Alfonso Jimenez / REX / Shutterstock / NTB Scanpix.Vis mer

Barcelona saksøker Neymar:

Kritiserte Barca-ledelsen etter kamp - nå saksøkes han for titalls millioner

Den spanske fotballgiganten Barcelona saksøker klubbens tidligere stjerne Neymar for minst 80 millioner kroner for kontraktsbrudd.

I en uttalelse på egne nettsider bekreftet den katalanske klubben selv søksmålet tirsdag.

Neymar anklages av sin tidligere arbeidsgiver for ikke å ha oppfylt vilkårene i arbeidsavtalen som var inngått dem imellom.

Brasilianeren forlot Barcelona til fordel for franske Paris Saint-Germain i det som er sommerens aller mest profilerte overgang. Prislappen var på svimlende to milliarder norske kroner. Det gjør Neymar til verdens dyreste fotballspiller.

Barcelona forsøkte å holde på sin spissprofil, men Neymar bidro til å tvinge gjennom overgangen ved å gjøre det klart at han ønsket seg vekk.

Neymar har innledet tilværelsen i Paris Saint-Germain meget sterkt. Sist helg scoret han to ganger i hjemmedebuten mot Toulouse og var involvert i forspillet til ytterligere fire mål. PSG vant kampen 6-2.

Etter kampen gikk brasilianeren til et kraftig verbalt angrep på sine gamle sjefer i Barcelona.

- Jeg ønsker å fortelle sannheten. Jeg er veldig lei meg over Barcelonas sjefer. Jeg tilbrakte fire år der, og jeg likte meg veldig godt. I begynnelsen var jeg glad og fornøyd, men med direktørene? Nei. I mine øyne er de ikke den type mennesker som skulle ha vært der. Barcelona hadde fortjent mye bedre, sa Neymar.

NTB