Kritisk: - Dødsstøtet for VM

Bekrefter nye smittetilfeller ved ankomst til VM-landet Egypt.

REAGERER: TV 3s Ole Erevik. Foto: Vidar Ruud / NTB
REAGERER: TV 3s Ole Erevik. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det internasjonale håndballforbundet (IHF) meldte torsdag kveld at tre lag hadde coronasmittede spillere ved ankomst til Egypt. Det er et nytt slag for VM.

I en uttalelse på sitt nettsted meldte IHF at fire Kapp Verde-spillere, to Slovenia-spillere og en Brasil-spiller testet positivt ved ankomst til Egypt.

Ole Erevik, som er håndballekspert for TV3, sier til TV 2 etter meldingen at han mener at VM-sluttspillet må stoppes etter de nye smittetilfellene.

- Jeg tror denne rapporten er dødsstøtet. Jeg kan ikke se noen annen utvei enn at folk må få lov til å pakke kofferten og reise hjem så raskt som mulig. Hvis det er enda flere smittede i dag, hvor mange er det i morgen og de neste ukene, spør han overfor kanalen.

Ut over de smittede spillerne melder IHF om en smittet medierepresentant fra Portugal.

Både Kapp Verde og Brasil skal teste hele laget fredag.

- Hoderystende

I tillegg meldes det at pressefolk og hotellpersonale også har vært smittet under mesterskapet, men dette skal ha blitt oppdaget før lagene ankom Egypt, ifølge IHF. En person fra USA skal også ha blitt isolert på flyplassen etter smitte.

I tillegg skriver forbundet at de er i gang med å ekskludere personer som bryter med smittevernreglene.

LATTERLIGGJØR HÅNDBALL: To tidligere NFL-spillere er sikker på at de kan ta OL-gull i håndball med tre spillere. Video: Rødt Kort. Foto: Vidar Ruud. Vis mer

Likevel har Slovenia allerede spilt kamp, Kapp Verde skal i aksjon i kveld, mens Brasil møter Spania.

TV 2s håndballekspert Bent Svele frykter smittespredning.

- Det er kjempeskummelt å slippe inn lagene fordi inkubasjonstiden er fem til ti dager. Kommer det smitte inn i boblen, blir det skummelt. Hvis en av slovenerne var smittet i dag, kan han ha smittet to-tre på Sør-Korea. Da har man det gående, sier han til TV 2.

«Dette er hoderystende. Grøsser av «frykt» for fortsettelsen. Dette må de få orden på raskt, ellers kan det bli stopp på hele mesterskapet!», skriver håndballekspert Frode Scheie på Twitter.

Skal testes ofte

IHF opplyser at alle involverte i mesterskapet skal testes ved ankomst, først med antistoffprøve og så med PCR-prøve som for spillere og støtteapparat skal gjentas etter hver kamp. IHF-representanter og medierepresentanter skal testes en gang hvert tredje døgn.

Alle som har testet positivt ved ankomst er isolert. IHF opplyser at bortsett fra de bekreftede smittetilfellene har alle PCR-prøver så langt vært negative.

Dagbladet/NTB

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer