<strong>TV 2-EKSPERT:</strong> Egil «Drillo» Olsen fulgte kampen mot Nord-Irland i går. Foto: Fredrik Hagen / NTB
TV 2-EKSPERT: Egil «Drillo» Olsen fulgte kampen mot Nord-Irland i går. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer

Kritisk: - Har ikke typene

Drillo om forsvaret: - Den svakeste lagdelen vi har.

Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - Nord-Irland 1-0

ULLEVAAL (Dagbladet): - Det er selvsagt blandet!

Slik svarer landslagstrener Lars Lagerbäck (72) når Dagbladet spør hvilke følelser han sitter igjen med etter den siste uka.

Tre kamper på seks dager ble avsluttet med 1-0-seier over Nord-Irland i går kveld. Men den viktigste konklusjonen etter disse dagene:

Vi skal ikke til EM-sluttspillet neste sommer.

- Det er utrolig trist at vi ikke gjorde en bedre playoff, sier Lagerbäck om Serbia-kampen torsdag.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Selv om det ble tre poeng, sto ikke stemningen på Ullevaal i taket seint i går kveld. Prestasjonen i Nations League-kampen var heller svak. Og seieren kom etter et selvmål.

Det mest påfallende er hvordan laget og enkeltspillere har svingt i prestasjonene de siste tre kampene. Og tidligere landslagstrener Egil Drillo Olsen (78) er ikke i tvil:

Forsvaret er Norges svakeste ledd.

- Det er ikke så mye gærent med spillerne som er der. Men den bakre fireren funker ikke godt nok, sier Drillo, som var ekspert for TV 2 under kampen i går.

<strong>1-0:</strong> Stefan Strandberg og co. feirer seiersmålet. Foto: Bjørn Langsem
1-0: Stefan Strandberg og co. feirer seiersmålet. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Dette har vi fått betale for mot gode motstandere. Nord-Irland var heldigvis ikke gode nok til å gi oss de problemene vi pleier å ha. Men de kunne ha scoret de også, så vi sliter i den bakre fireren. Det er den svakeste lagdelen vi har.

Drillo fortsetter:

- Ser du på historien til det norske landslaget, så har den bakre fireren stort sett vært den beste lagdelen, så det er litt spesielt. Det svinger litt. Vi har ikke de typene nå som kan løfte lagdelen dit vi helst vil ha den.

Mot Nord-Irland besto den bakre fireren av midtstopperne Kristoffer Ajer og Stefan Strandberg, samt backene Omar Elabdellaoui og Birger Meling.

Meling har gjort sine saker bra etter at han erstattet Haitam Aleesami på venstrebacken. Ajer har stadig måtte skifte makker. I de siste kampene har han spilt med både Tore Reginiussen, Even Hovland og Stefan Strandberg. Ajer selv har måttet tåle kritikk for at han ikke er sjef nok.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Takket være selvmålet til Nord-Irlands Stuart Dallas har Norge satt seg i en posisjon der laget kan vinne gruppa i Nations League. Både Østerrike og Norge har ni poeng. Romania følger med fire poeng, Nord-Irland har ett.

Det betyr at mye står på spill i kampene mot Romania og Østerrike i november.

Etter den forspilte EM-muligheten er en gruppeseier det som kan redde høsten fra å havne i ruiner. Gruppeseier betyr en ekstra mulighet til å komme til VM-sluttspillet i 2022.

- EM-playoffen mot Serbia kan vi nesten bare glemme eller fortrenge. Vi kan naturligvis lære av det som skjedde, men innsatsen var dårlig. Så fikk vi en veldig bra kamp (mot Romania) og en kamp som vi kontrollerte veldig bra (mot Nord-Irland), oppsummerer Lagerbäck.

Drillo mener det er slående hvordan enkeltspillere svinger - ikke bare mellom kamper, men også i kamper.

<strong>ARBEIDSSEIER:</strong> Martin Ødegaard og Omar Elabdellaoui gratulerer hverandre med kampen. Foto: Bjørn Langsem
ARBEIDSSEIER: Martin Ødegaard og Omar Elabdellaoui gratulerer hverandre med kampen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Se på Martin Ødegaard: Han er så til de grader strålende i enkelte situasjoner, men gjorde en del stygge feil mot Nord-Irland. Vi har veldig mange spillere som har litt for stor avstand mellom sitt høyeste og laveste nivå, erklærer TV 2-eksperten.

Han mener det handler om at Lagerbäck må klare å løfte spillerne.

På Dagbladets spørsmål om hva han skal gjøre de neste uke, svarer Lagerbäck:

- Nå blir det dels å analysere kampene vi har spilt. Og så skal vi følge spillerne fram til vi tar ut neste tropp. Vi skal også analysere motstanderne vi skal møte i november.

Kampen mot Romania spilles 15. november på Arena Nationala i Bucuresti. Tre dager seinere venter Østerrike på Ernst-Happel Stadion i Wien.

Gruppa må vinnes. Hvis ikke kan «Prosjekt Lagerbäck» henge i en tynn tråd.

NATIONS LEAGUE

Østerrike43016-49
Norge430111-39
Romania41124-84
Nord-Irland40132-81
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer