Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kritisk Eggen om salget av Selnæs. - Klubben er ikke bedre, men lønnsslippen er ny

Men litt mer positiv enn ved tidligere overganger.

FORTSATT KRITISK. Nils Arne Eggen har aldri likt at unge spillere forlater Norge for en tidlig tur ut i Europa. Men det er litt annerledes med Ole Selnæs. Foto: NTB/scanpix
FORTSATT KRITISK. Nils Arne Eggen har aldri likt at unge spillere forlater Norge for en tidlig tur ut i Europa. Men det er litt annerledes med Ole Selnæs. Foto: NTB/scanpix Vis mer

(Dagbladet): Nils Arne Eggen er fortsatt kritisk til at unge fotballspillere reiser til utlandet.

Han har uttrykt en bestemt oppfatning flere ganger i flere år, ettersom talenter har reist tidlig.

I går ble det klart at den uslepne midtbanejuvelen Ole Selnæs drar til Frankrike og St. Etienne. Selnæs er 21 år gammel. Eggen mener det er minst tre år for tidlig.

- Jeg har ikke forandret mening i det hele tatt. Spillere behøver ikke å reise ut før de er 24-25 år. Det er her hjemme de har den beste muligheten til å utvikle seg, sier Nils Arne Eggen til Dagbladet.

Sitatfabrikk Så sier sitatfabrikken følgende:

- Jeg kan vel ikke påberope meg at jeg alltid har rett. Selv om jeg har en tendens til å tro akkurat det.

Men trenernestoren virker til å ha innfunnet seg mer med at det skjer. Og hvorfor det skjer at unge spillere finner veien ut i Europa.

- Det er markedskreftene som rår og ikke ideologien. Slik er det bare. Husk at også jeg måtte selge Steffen (Iversen red.anm) før han hadde fylt 20 år, sier Eggen.

Han legger til:

- Ole går ikke til en bedre klubb, men lønnsslippen er ny.

Eggen sier at Rosenborg gjerne skulle ha beholdt Selnæs, men han mener at det er godt gjennomtenkt av ledelsen i Rosenborg sammen med støtteapparatet og treneren at klubben gjennomfører handelen.

Han mener det er betryggende at 21-åringen har en god fartstid i Rosenborg som ballast.

- Ole har fire år på A-laget. Han debuterte tidlig, sier Eggen.

Han er fornøyd med prisen som St. Etienne betaler for Selnæs av to grunner.

Det spekuleres i at prisen ligger på rundt 40 millioner kroner. Det er et bra beløp til klubbkassa i Rosenborg. Et beløp Eggen bør være godt fornøyd med.

- Vil satse på Ole - Du må snakke med de folka som har forhandlet med den franske klubben om pengene. Men prislappen viser i hvertfall at det er en klubb som vil satse på Ole. Og det er bra, sier Eggen.

Han er ikke engstelig for at tapet av Ole Selnæs og Alexander Søderlund som allerede spiller for St. Etienne skal ødelegge for Rosenborg kommende sesong.

- Neida, vi skal bli enda bedre enn vi var i fjor vi. Etterveksten er god, skjønner du. Vi skal fint greie å restaurere oss, sier Eggen.