Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kritisk etter Deila-avskjed: - Et av de svakeste gjennom tidene

Riseth mener Celtic-sjefen fikk for lite penger.

SNART FERDIG: Ronny Deila forlater Celtic etter denne sesongen. Foto: NTB Scanpix
SNART FERDIG: Ronny Deila forlater Celtic etter denne sesongen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ronny Deila (40) er ferdig som Celtic-manager etter denne sesongen. Det bekreftet den skotske klubben selv i formiddag.

- Jeg synes Ronny har gjort en god jobb, men det er klart tapet mot Rangers var avgjørende for skjebnen. Det hadde vært godkjent dersom Celtic tok serien og cupen, men å ryke mot Rangers ble for mye for klubbledelsen, vil jeg tro. Det er så mye hat mellom de klubbene, sier tidligere Celtic-spiller Vidar Riseth til Dagbladet.

Kritisk Riseth mener Deila ikke fikk nok økonomisk midler for å lykkes.

- Min mening er at laget ikke er godt nok. Det har jeg forsøkt å fortelle til skotsk presse også. Da jeg spilte i klubben hadde vi store navn. Det var spisser som Henke Larsson, Chris Sutton og Ian Wright. Vi hadde så mange gode spillere og spilte i Europa. Nå er det ingen navn der, og det jeg har sett av laget er ikke bra, sier Riseth, som etter hvert i argumentasjonen er nådeløs.

JUBEL: Celtic-spillerne Mark Viduka, Ian Wright og Vidar Riseth fra 1999. Foto: NTB Scanpix
JUBEL: Celtic-spillerne Mark Viduka, Ian Wright og Vidar Riseth fra 1999. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg har sett en del kamper.. Dette er et av de svakeste Celtic-lagene gjennom tidene, sier Riseth videre.

- Hvordan vil du oppsummere Deilas periode i klubben?

- Jeg vil si at han gjorde en godkjent jobb. Han reiser derfra med titler (cup og seriemesterskap). For Ronnys CV er det greit nok, men han lykkes jo ikke i Europa. Jeg tror likevel han blitt der dersom han lykkes i Skottland med serie- og cupgull, men cuptapet mot Rangers var for ille for klubben. Celtic er en kravstor klubb, og det er ikke lett å finne en erstatter. Ronny fikk ikke nok penger til å lykkes, sier Riseth.

Tidligere Celtic-spiss Harald Martin Brattbakk forteller følgende:

- Det har blåst hardt rundt ham, og han har hatt tøffe arbeidsvilkår. Fotballsupporterne i Skottland er knallharde. Men det er litt av sjarmen at man må venne seg til det, og det har Ronny taklet fint, sier Brattbakk i intervju med NRK.

To år Den norske mangeren har vært under press etter skuffende resultater i Champions League-kvaliken, og etter nederlaget for Rangers i cupen i helga ble presset for tungt.

- Ronny Deila har bestemt seg for å forlate Celtic etter sesongen. Ronny ledet Celtic til liga- og cupdobbel forrige sesong, og sikter for tiden mot klubbens femte strake ligatittel, skriver klubben.

Deila har hatt en rullerende ettårskontrakt, som kan avsluttes av begge parter. Det har Deila nå valgt å gjøre, ifølge klubben.

- Det er avgjørende at klubben kommer først, og i stedet for at jeg er i fokus, håper jeg nå laget og klubben kan være det når vi nå går inn i den viktige avslutningen på sesongen, sier Deila.

Ærlig Deila ble ansatt i Celtic i juni for knapt to år siden. Tidligere i sesongen røk Celtic ut i mesterligakvalifiseringen mot Åge Hareides Malmö. Fasiten nå etter knapt to år i managerstolen viser 19 tap, 20 uavgjort og 75 seirer. Nå får han ytterligere fem kamper i sjefsstolen.

Styreformann Ian Bankier takker Ronny for jobben, og ønsker ham som seg hør og bør lykke til videre i karrieren.

- Ronny er en fin mann med sterke verdier, han har integritet og er ærlig. Han har hatt noe suksess vi har satt pris på, og jeg vet at supporterne vil støtte Ronny og spillerne mens han jobber for å sikre en ligatittel nummer to, sier Bankier.

Deila selv oppsummerer:

- Det var et privilegium å bli utnevnt til manager for Celtic, en så fantastisk klubb, og jeg har elsket tiden min her. Jeg vil aldri glemme velkomsten jeg fikk på Celtic Park for nesten to år siden fra så mange fans. Da jeg kom til Celtic visste jeg jeg sluttet meg til en av verdens beste klubber, sier nordmannen.

TIDLIGERE CELTIC-SPILLER: 
Vidar Riseth.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
TIDLIGERE CELTIC-SPILLER: Vidar Riseth. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!