JUBLET VILT: Martin Ødegaard tegnet seg for sin andre scoring i Vitesse-drakta lørdag. Det feiret han slik. Foto: NTB scanpix
JUBLET VILT: Martin Ødegaard tegnet seg for sin andre scoring i Vitesse-drakta lørdag. Det feiret han slik. Foto: NTB scanpixVis mer

Nederlandsk fotball

Kritisk etter supermålet

Ødegaard mener han burde scoret flere mål.

  • Vitesse - FC Utrecht 2-1

Martin Ødegaard (19) har begynt å vise klasse i den nederlandske klubben Vitesse. I går scoret han det andre målet da laget vant 2-1 over FC Utrecht i Æresdivisjonen.

Og det var ikke et hvilket som helst mål. Nordmannen banket ballen inn på et frispark. Og utførelsen er til å gispe av:

- Han tok på seg drakta til Messi, skriver den spanske storavisa AS.

Men mye vil ha mer. Overfor lokalavisa De Gelderlander forteller Ødegaard at han også burde ha scoret på et par andre sjanser i kampen.

- Jeg burde ha scoret flere i dag, forteller han selvkritisk. Om frisparkperlen sier han:

- Et av mine viktigste mål for sesongen er å være avgjørende i flere kamper. Så dette er bra.

I vinkelen

Supermålet mot Utrecht kom i det 64. minutt. Fra rundt 25 meter skrudde han ballen i vinkelen. På dette tidspunktet ledet Vitesse 1-0 foran 15 131 tilskuere.

Scoringen er den andre nettkjenningen for klubben denne sesongen. Han scoret også på et nydelig skudd mot Heracles i en cupkamp. På Instagram har Ødegaard lagt ut et jublende bilde av seg selv, der han skriver: «Den følelsen.»

Ødegaard er tatt ut på det norske A-landslaget som møter Slovenia fredag og Kypros mandag om åtte dager. For øyeblikket framstår han som en av Norges farligste spillere.

- På tide å gi ham et par minutter nå, LL! skriver fotballekspert Jesper Mathisen på Twitter, med tydelig beskjed til Lars Lagerbäck.

Etter scoringen mot Heracles sa landslagets assistenttrener, Per Joar Hansen, til Dagbladet:

- Jeg sendte ham en melding og sa: «Det der må du gjøre flere ganger.» Han må bli flinkere til å ta løp uten ball, sånn at han plutselig havner i situasjoner der ballen dumper ned. Jeg håper han har knekt en kode.

Gruppeseier

Begge de kommende landskampene inngår i Nations League.

Lagerbäck og co. kjemper med Bulgaria om gruppeseieren, noe som kan gi playoff om EM-sluttspill i 2020.

Ødegaard har nå scoret like mange mål for Vitesse som han gjorde for Heerenveen i hele forrige sesong. Han er fortsatt eiendommen til Real Madrid. Storklubben følger 19-åringen med argusøyne i Nederland. Se ikke bort ifra at gårsdagens frispark spilles av på en stor eller liten skjerm i klubblokalene i Madrid i dag.

Med seieren ligger Vitesse på femteplass i Æresdivisjonen. Opp til den suverene serielederen PSV er det 18 poeng.