HJERNEBLØDNING: Michael Schumacher skal ha pådratt seg en hjerneblødning i et fall på ski tidligere i dag. Foto: AP Photo/Saurabh/NTB Scanpix
HJERNEBLØDNING: Michael Schumacher skal ha pådratt seg en hjerneblødning i et fall på ski tidligere i dag. Foto: AP Photo/Saurabh/NTB ScanpixVis mer

- Kritisk for Schumacher

Tilstanden har forverret seg, melder franske medier.

(Dagbladet): En medisinsk kilde sier til RMC Sport at tilstanden til Michael Schumacher er kritisk. Han skal ha pådratt seg en hjerneblødning etter fallet. Ifølge nyhetsbyrået DPA er Schumacher i livsfare på grunn av skadene.

Den franske avisa Le Dauphiné skriver også at sykehuset hvor tyskeren er innlagt bekrefter at tilstanden hans er kritisk. Det franske nyhetsbyrået AFP melder at 44-åringen nå ligger i koma. AP melder at Schumacher måtte gjennom en operasjon da han ankom sykehuset.

Den kjente Formel 1-stjerna ble tidligere i dag skadd etter en skiulykke i Méribel i Frankrike.

Nøyaktig hvor alvorlige skader 44-åringen har pådratt seg var lenge uklart.

Verken sykehuset i Grenoble eller Schumachers pressetalskvinne hadde mye informasjon å gi søndag kveld.

- Vi ber om forståelse for at vi ikke kan holde dere løpende oppdatert, uttalte pressetalskvinne Sabine Kehm, ifølge NTB.

Slo hodet De første rapportene tydet på at den tidligere Formel 1-stjerna ikke var alvorlig skadet.

Direktør for skianlegget, Gernignon Christophe Lecomte, sa tidligere til radiokanalen RMC at skadene ikke var «veldig alvorlige».

GLAD I Å GÅ PÅ SKI: Michael Schumacher var å ofte å se på ski. Norgesvennen hadde også en hytte på Trysil. Foto: AFP PHOTO/ Vincenzo PINTO/NTB Scanpix
GLAD I Å GÅ PÅ SKI: Michael Schumacher var å ofte å se på ski. Norgesvennen hadde også en hytte på Trysil. Foto: AFP PHOTO/ Vincenzo PINTO/NTB Scanpix Vis mer

- Han hadde på seg hjelm og slo seg mot en stein. Han var litt sjokkert og rystet, men bevisst. Det kan være en hodeskade, men det er ikke veldig alvorlig, sa han.

Ifølge Lecomte skal han ha vært «off-pist» (frikjøring) da ulykken inntraff klokka 11.07 lokal tid. Direktøren sier at han ble berget ut av området allerede 11.15. Han var ikke alene, men det er motstridende meldinger om hvem som var med ham.

Le Dauphiné skriver at nevrokirurgen Gérard Saillant har ankommet sykehuset der Schumacher ligger. Saillant er en venn av Schumacher og behandlet ham i 1999 etter en alvorlig Formel 1-krasj på Silverstone.

Schumachers kone og to barn er også tilstede på sykehuset.

Legende Den tyske 44-åringen er en legende innen motorsport, og har tatt verdensmester-tittelen hele sju ganger.

Schumacher la opp for første gang i 2006 etter 16 år i sporten. I 2009 gjorde han imidlertid comeback. Etter Brasils Grand Prix i 2012 la han opp for andre gang.