SUKSESS-SJEF: Åge Hareide ledet Malmö til Champions League i fjor, og i år kan han gjøre det igjen. Nå kommer han med et lite stikk til Celtic før møtene med Ronny Deilas lag. Foto: DRAGO PRVULOVIC / TT / NTB SCANPIX
SUKSESS-SJEF: Åge Hareide ledet Malmö til Champions League i fjor, og i år kan han gjøre det igjen. Nå kommer han med et lite stikk til Celtic før møtene med Ronny Deilas lag. Foto: DRAGO PRVULOVIC / TT / NTB SCANPIXVis mer

Kritisk Hareide før møtet med Deila: - Mener ikke å snakke dritt om dem

Celtic mot Malmö.

GLASGOW (Dagbladet): Ronny Deilas Celtic mot Åge Hareides Malmö. De to playoffkampene til Champions League byr på kanskje den største norske trenerduellen noensinne.

Og samtidig kanskje det beste plasteret på såret for norske fotballfans, som i det lengste håpet på at Molde skulle klare det «umulige» i kvaliken, noe de altså ikke gjorde da Dinamo Zagreb ble for sterke.

Mange nordmenn Det første playoffoppgjøret mellom Åge Hareide, Jo Inge Berget, Magnus Wolff Eikrem og Andreas Vindheims Malmö og Ronny Deila og Stefan Johansens Celtic spilles på — et mest sannsynlig fullsatt — Celtic Park i morgen kveld. Returkampen i Skåne går førstkommende tirsdag.

Dagbladet har sjekket hva de skotske avisene skriver om kampen i dag, og her i Glasgow er det verken Deila, som mener at Malmö er Skandinavias beste lag, eller Johansen som stjeler spalteplassen, men Hareide og Celtics nye spillerkjøp Scott Allan (23).

Malmö ankommer Glasgow i ettermiddag, og Hareide møter pressen klokka 19 norsk tid. Likevel har han altså startet oppvarmingen til trenerduellen — med å sende et lite stikk i retning Celtic.

- Snakker ikke dritt om dem Hareide bruker østerrikske Red Bull Salzburg, som Malmö slo ut av Champions League-kvaliken for andre år på rad forrige uke som eksempel.

- Celtic er et bra lag, men Salzburg er faktisk bedre. Vi har stor respekt for Celtic, men sannheten er at Salzburg er bedre, noe de også viste i Europe League i fjor, sier han, ifølge The Herald.

FÅR SKRYT: Åge Hareide får skryt for sin gode kjennskap til skotsk fotball i skotske aviser i dag. Malmö-sjefen forteller blant annet at han spilte sammen med en rekke skotter i sin tid som Manchester City- og Norwich-spiller. Samtidig kommer han riktignok med et lite stikk til Celtic. Faksimile: DAILY RECORD
FÅR SKRYT: Åge Hareide får skryt for sin gode kjennskap til skotsk fotball i skotske aviser i dag. Malmö-sjefen forteller blant annet at han spilte sammen med en rekke skotter i sin tid som Manchester City- og Norwich-spiller. Samtidig kommer han riktignok med et lite stikk til Celtic. Faksimile: DAILY RECORD Vis mer

- Det er basert på en ren fotballfaglig vurdering. Det er ikke fordi vi møter Celtic eller fordi jeg snakker dritt om dem. Det vil bli en helt annen opplevelse enn Salzburg. Trykket kommer mer fra tribunen på Parkhead enn fra banen, sier Hareide.

Kjenner skotsk fotball Den tidligere norske landslagssjefen forteller videre at han brukte en hel søndag nylig på å forberede seg på kampene mot Celtic. Han så blant annet fire kamper på en dag.

- Jeg har et godt inntrykk av dem nå, sier han.

61-åringen røper også at han elsker å se Celtic da han var ung, og at spesielt «Lisbon Lions», som vant Serievinnercupen i 1967, var en utgave han likte godt.

Hareide sier at han kjenner godt til den skotske fotballhistorien, alt fra landslaget som kvalifiserte seg til VM i 1974, 1978 og 1982, til spillere han selv delte garderobe med i sin periode som spiller i Manchester City og Norwich.

- Jeg spilte med noen skotter da jeg var i England. Vi pleide å spille fem mot fem på trening, og da delte vi det inn slik at det ble England mot resten av verden. Jeg spilte sammen med skottene, samt blant annet Martin O'Neill (tidligere Celtic-manager med nordirsk pass), sier han.

Dårlig hukommelse Hareide er imidlertid ikke den eneste med skånske sympatier som kommer med et aldri så lite stikk i retning Skottland i dagens aviser. Det gjør nemlig Malmös spiss-stjerne Markus Rosenberg også.

DEN GANG DA: Åge Hareide (t.v.) og Ronny Deila har møttes også tidligere som trenere. Her før kampen mellom Strømsgodset og Viking i mars 2010. Foto: CHRISTIAN THOMASSEN / NTB SCANPIX
DEN GANG DA: Åge Hareide (t.v.) og Ronny Deila har møttes også tidligere som trenere. Her før kampen mellom Strømsgodset og Viking i mars 2010. Foto: CHRISTIAN THOMASSEN / NTB SCANPIX Vis mer

Celtic har akkurat hentet det skotske talentet Scott Allan fra Hibernian. 23-åringen har ei fortid i engelske West Bromwich Albion, der han spilte samtidig som nettopp Rosenberg.

Sverige-spissen, som ikke spiller i morgen på grunn av suspensjon, hevder imidlertid at han aldri har hørt om tidligere lagkompis Allan.

- Nei, jeg aner ikke hvem han er. Jeg har aldri hørt om han, sier han, ifølge Scottish Daily Mail.

Da Rosenberg blir gjort oppmerksom på at Allan var leid ut til Birmingham, Portsmouth og MK Dons i løpet av tida de to spilte sammen i England, husker han litt mer.

- Var han på lån i Birmingham City? Hvis det er tilfelle, kan det hende jeg vet hvem han er. Han må ha vært lånt ut hele tida, sier han.

FAN: Åge Hareide kjenner godt til skotsk fotballhistorie ikke minst Celtic-laget som vant Serievinnercupen i 1967. Faksimile: THE SCOTTISH SUN
FAN: Åge Hareide kjenner godt til skotsk fotballhistorie ikke minst Celtic-laget som vant Serievinnercupen i 1967. Faksimile: THE SCOTTISH SUN Vis mer

• Celtic-Malmö spilles klokka 20.45 norsk tid i morgen. Kampen sendes på Viasat 4. Returkampen går tirsdag neste uke.

- HVEM? Scottish Daily Mail trykker et intervju med Celtic nyervervelse Scott Allan i dag. Malmö-stjerna Markus Rosenberg hevder han ikke vet hvem Allan er, til tross for at de to spilte sammen i WBA. Faksimile: SCOTTISH DAILY MAIL
- HVEM? Scottish Daily Mail trykker et intervju med Celtic nyervervelse Scott Allan i dag. Malmö-stjerna Markus Rosenberg hevder han ikke vet hvem Allan er, til tross for at de to spilte sammen i WBA. Faksimile: SCOTTISH DAILY MAIL Vis mer