Kritisk Solskjær: - Jeg forstår ikke det

Reagerer på UEFA-oppsett i Champions League.

KRITISK: Ole Gunnar Solskjær syns det er rart at Manchester United skal møte Barcelona på en tirsdag.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
KRITISK: Ole Gunnar Solskjær syns det er rart at Manchester United skal møte Barcelona på en tirsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Manchester United - West Ham 2-1

MANCHESTER (Dagbladet): Kveldens kamp var alt annet enn en god oppladning til Champions League-returen mot Barcelona om tre dager, men Ole Gunnar Solskjær og Manchester United fikk de tre viktige poengene mot London-laget.

Etter kampen rettet nordmannen en klage til UEFA, for Manchester United spilte mot Barcelona på onsdag denne uka, og nå skal de spille på en tirsdag. Det normale ville vært en uke mellom kampene, men nå får de røde en dag mindre å forberede seg på.

- Vi har en kamp på tirsdag kveld også, noe som kan ha spilt en rolle i spillernes tanker, men jeg er ikke sikker på hvorfor vi spilte forrige onsdag og så neste tirsdag. Det er min lille klage til UEFA, sier Solskjær etter kampen ifølge BBC.

- Merkelig

Han syns det er merkelig at ikke United spiller på onsdag mot Barcelona til uka.

- Jeg forstår ikke det. Noen må forklare for meg hvorfor onsdag kveld blir tirsdag kveld den påfølgende uka. De andre lagene spiller tirsdag kveld og så onsdag kveld, og får en dag ekstra. Det er merkelig. Hvis du kan finne ut det for meg, vi forsøkte å google det i dag, men klarte det ikke. Det er en merkelig avgjørelse, og det gjorde det vanskelig for oss, sier Solskjær på pressekonferansen etter kampen.

- Definitvt. Hundre prosent, svarer Solskjær på spørsmål fra VG om det er noe UEFA bør endre.

Mannskapet hans kunne nok trengt en ekstra dag for å hente inn 0-1 på Camp Nou. For det som ble levert på Old Trafford i kveld vil ikke være nok til å avansere til semifinalen på bekostning av katalanerne.

- Jevner seg ut

Ole Gunnar Solskjær brukte over en time på å komme til pressekonferansen, så da han endelig trappet opp sammen med pressesjef Karen Shotbolt, gikk det et lettelsessukk gjennom salen.

- Har dere ventet på meg?

- Vi har en deadline, fleipet en journalist.

- Jeg trengte tid til å fordøye det. Det tror jeg alle gjorde, sa Solskjær med et smil, mens reportere la båndopptakere og telefoner foran ham.

For 46-åringen er enig i at Manchester United vant på en dårlig dag.

- Jeg kan ikke gjemme det. Noen ganger får du mer enn du fortjener, og det var en slik kveld. Det var det samme mot Watford. Men så tapte vi to kamper mot Arsenal og Wolverhamptons om vi burde vunnet. Det jevner seg ut i lengden, men vi var heldige som fikk tre poeng, jeg ville til og med tatt uavgjort på et tidspunkt der, sier Solskjær.

- Det var heldigvis ikke Barcelona vi møtte i dag. West Ham spilte bra, de var bedre enn oss. De skapte sjanser, men igjen, jeg har sagt det mange ganger, vi har en av de beste keeperne i verden, sier Solskjær, som sikter til at de Gea på vakkert vis reddet et forsøk fra Michail Antonio, som keeperen såvidt fikk en hånd på.

- Den redningen var utrolig. Han vant kampen for oss, for på 1-2 ville vi slitt med å skape nok, mener Solskjær.

Manageren gjorde fem endringer fra Barcelona-kampen, og forklarer det slik:

- Du kan gå gjennom alt. Onsdag var hardt fysisk og psykisk. Vi har en kamp tirsdag kveld. Jeg måtte ta noen avgjørelser. Jeg gjorde det ikke lett for guttene, for det var mange endringer. To av dem måtte jeg gjøre, de to backene, med Luke (Shaw) og Ashley (Young) suspendert. Jeg kunne kanskje gjort færre endringer, men vi slapp unna med det.

Nå venter Barcelona tirsdag, i det som blir Solskjærs største test som United-manager.