Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kritisk superduell: - Taperen kan bli arbeidsledig

Sesongen kan defineres i kveld.

MÅ VINNE: Både Arséne Wenger og Louis van Gaal må vinne kveldens semifinale. Kun én kan gjøre det. Foto: Bildemontasje/NTB Scanpix
MÅ VINNE: Både Arséne Wenger og Louis van Gaal må vinne kveldens semifinale. Kun én kan gjøre det. Foto: Bildemontasje/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sannsynligvis har storklubbene Manchester United og Arsenal kun én mulighet til å vinne et trofé denne sesongen.

I kveld vil enten Louis van Gaal eller Arséne Wenger ødelegge for den andre når de engelske storklubbene møtes i FA-cupens kvartfinale.

Duellen mellom de engelske gigantene er alltid viktig, men i år er den helt essensiell.

- Kampen betyr enormt mye. Det gjør den alltid. Det er en klassiker. Men i år betyr den ekstra mye. Det er en kamp som kan definere sesongen, sier TV 2s fotballkommentator Øyvind Alsaker til Dagbladet.

- Et gull i FA-cupen og en plass i Champions League kan redde sesongen. Dette er kampen som kan avgjøre om den blir en suksess eller ikke, sier Alsaker.

Kan få sparken Ifølge tidligere Arsenal-spiller Paul Merson er dette dessuten kampen som kan avgjøre trenerenes jobbfremtid.

- Den som taper, vil få et massivt press over seg. De risikerer å få sparken før sesongen er over, sier Merson til Daily Star.

Om også Champions League-plassen skulle ryke, er jobbene deres i fare.

- Om de både ryker i FA-cupen og mister en topp 4-plassering, får de nok fyken. Taperen av denne kampen kan bli arbeidsledig i løpet av kort tid, mener Merson.

Så dramatisk tror ikke Alsaker at situasjonen er.

- Jeg tror ikke de risikerer å få sparken nå. Situasjonen er mest kritisk for van Gaal, men han reddes av at David Moyes tok støyten i fjor. Nå må United være tålmodige og vise kontinuitet, mener fotballkommentatoren.

Sesongens vendepunkt? Han er likevel klar på at van Gaal trenger et trofé om han skal legitimere sin filosofi, slik som José Mourinho gjør.

- Begge trenger et trofé, spesielt van Gaal. Alle er enige om at de ikke spiller fenomenal fotball. Det kan forsvares på én måte: med gode resultater og med å vinne titler, sier Alsaker.

- Det argumentet har Mourinho brukt. Han vinner jo trofeer. Det må van Gaal gjøre for å ivareta ryktet sitt.

Signaleffekten av å vinne denne klassikeren, kan fort skape et vendepunkt i sesongen.

- Hvis eksempelvis Angel Di Maria blir matchvinner etter et drømmemål, kan det frigjøre noe positivt. Det kan bli vendepunktet for ham. Det kan være svært positivt for van Gaal, som tross alt har ansvaret for at han skal fungere. Og det kan naturligvis bli veldig positivt for klubben, sier Alsaker.

- Det var det som skjedde da lagene møttes i FA-cupen i 1999 og Ryan Giggs sendte United videre med et fantatisk soloraid. Det ble vendepunktet i sesongen, som til slutt ble en drømmesesong.

Kampstart er kl. 20.45.

Hele Norges coronakart