Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jakob Fuglsang:

Kritisk til dopingrapport

Jakob Fuglsang (34) kan være i dopingtrøbbel. Sykkelekspert Mads Kaggestad stusser over at opplysningene kommer ut.

I TRØBEL: En rapport hever mistanke om at Jakob Fuglsang er koblet til dopinglegen Michele Ferrari. Foto: NTB Scanpix
I TRØBEL: En rapport hever mistanke om at Jakob Fuglsang er koblet til dopinglegen Michele Ferrari. Foto: NTB Scanpix Vis mer

En av verdens beste sykkelryttere, Jakob Fuglsang, kobles til Lance Armstrongs dopinglege Michele Ferrari. Det skriver VG.

- Det er svært uheldig. Som idrettsutøver vil du ikke bli assosiert med Dr. Ferrari, sier sykkelekspert Mads Kaggestad til Dagbladet.

Det er på oppdrag fra Cycling Anti-Doping Foundation at rapporten har blitt utarbeidet.

«CADF har bidratt med informasjon som indikerer at Michele Ferrari fortsatt er involvert i å dope utøvere på Astana Pro Team, og skal ha reist til Monaco og andre lokasjoner for å møte sykkelryttere» heter det i rapporten.

«Etterretning indikerer at Astana Pro Team-rytteren Jakob Fuglsang er under Michele Ferraris dopingprogram, og at lagkameraten Aleksej Lutsenko var til stede under minst ett møte mellom de to i Nice/Monaco» står det videre.

Kritisk til tilnærmingen

Mads Kaggestad, tidligere proffsyklist og nåværende sykkelekspert i TV 2, uttaler seg om saken. Han stusser over at opplysningene blir offentliggjort.

- Hvis det stemmer at Fuglsang har hatt kontakt med Ferrari, kan det føre til utestengelse. Hvor lang straff er det derimot vanskelig å si noe om, da slike saker ofte er mer kompliserte enn de høres ut, sier Kaggestad.

Rapporten kan likevel ikke konkludere 100 prosent at Fuglsang benytter seg av Ferraris tjenester.

«På grunn av deres lave profil og fravær i sosiale medier, kan ikke koblingen mellom Michele Ferrari og sønnen Stefano Ferrari, og ryttere fra Astana Pro Team, bekreftes gjennom åpne kilder» heter det.

- Jeg stusser over at dette kommer ut. Hvis det er tilfelle, skulle jeg trodd at myndighetene ville holdt det hemmelig og heller kjørt målretta testing av Fuglsang over lengre tid. Altså fulgt ham opp tettere, sier Kaggestad.

Uheldig

Ferrari er for øvrig utestengt for livstid etter at det ble avslørt at han sto bak dopingprogrammet til Lance Armstrong.

Ferraris utestengelse innebærer at det er forbudt for syklister å motta noen form for trening eller rådgivning fra ham. Hvis noen blir funnet skyldig i å benytte seg av Ferraris tjenester, risikerer man å utestenges i to år.

- Ferrari har vært med på å dope syklister over mange år. Det er dumt om sykkelteamet har den kontakten, sier Kaggestad.

Fuglsang hadde karrierens beste sesong i fjor, da han blant annet tok flere topp-plasseringer og vant rittet Liege-Bastogne-Liege. Dansken er oppe på tredjeplass på verdensrankingen til Det internasjonale sykkelforbundet.

- Fuglsang har utviklet seg stort denne sesongen. Det er synd for hans karriere og laget om dette er tilfelle. Håper de kommer til bunns i det, avslutter Kaggestad.