Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kritisk til FIFA-forslag: - Mister eksklusivitet

Vil utvide til 40 lag i VM, skriver The Guardian.

VIL UTVIDE: Ifølge The Guardian diskuterer FIFA i dag et forslag om å utvide VM til 40 lag. Fotballekspert Lars Tjærnås er kritisk. Her er regjerende verdensmester Tyskland. Foto: AFP PHOTO / PEDRO UGARTE
VIL UTVIDE: Ifølge The Guardian diskuterer FIFA i dag et forslag om å utvide VM til 40 lag. Fotballekspert Lars Tjærnås er kritisk. Her er regjerende verdensmester Tyskland. Foto: AFP PHOTO / PEDRO UGARTE Vis mer

(Dagbladet): Når FIFA-medlemmene i dag samles, skal de stemme over et forslag om å utvide VM slik at 40 lag har mulighet til å være med, fra 2026. Det melder den britiske storavisa The Guardian.

Det bare timer etter at flere FIFA-topper ble pågrepet i Zürich torsdag morgen.

Forslaget iverksettes altså eventuelt først fra VM i 2026, en økning fra 32 til 40 lag. Det hele skal ifølge The Guardian være en del av en reform FIFA vil sette i gang. Ifølge avisa er det sannsynlig at det vil stemmes over saken i dag, til tross for pågripelsene i de dramatiske morgentimene.

Ikke begeistret Det er et forslag fotballekspert Lars Tjærnås ikke er videre begeistret for.

«Forslaget om å utvide VM til 40 lag er på høyde med ideen til musikklæreren vår på ungdomsskolen om kun å spille opera et helt skoleår,» skriver Tjærnås på Twitter.

Overfor Dagbladet utdyper han:

- VM er for meg noe jeg gleder meg til fra den dagen forrige mesterskap er over. Det er mange grunner til det, en handler om eksklusivitet. Det skal være en arena der de beste møtes, og må ikke vannes ut. 40 lag gir flere kamper uten trykk og kvalitet et VM skal ha. 32 er mer enn nok, sier Tjærnås.

Ikke med det første Torsdag formiddag melder NTB at dette ikke kommer til å skje med det første.

FIFAs eksekutivkomite ble nemlig ikke enige. Det forteller Wolfgang Nierbach til DPA:

- Det har ikke blitt tatt en beslutning om å utvide VM fra 2026, sa Nierbach, som er en del av eksekutivkomiteen.

- Representanter fra Asia og Afrika var forkjempere for en utvidelse. Temaet ble videreført til administrasjonen for grundigere gjennomgang, fortsatte han. Det nåværende VM-formatet med 32 lag ble innført i 1998. Fra 1982 til 1994 besto VM-sluttspillet av 24 lag.


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media