Kritisk til Hareide

Cato Holm, den avtroppede lederen i Norsk Fotballtrenerforening, mener at Åge Hareide ikke bør bli ny norsk landslagssjef i fotball.

Han sier til Aftenposten at han mener Hareides vingling mellom Rosenborg og landslaget har ødelagt moldenserens kandidatur.

- I mine øyne er han ikke en kandidat. Jeg skulle gjerne sett at man hadde lett i utlandet for en treårsperiode, sier Cato Holm, som de siste fire årene har ledet trenerforeningen der også Åge Hareide er medlem.

- Jeg er kritisk til måten Åge har gått ut på, han har rett og slett vært klønete. Han burde ha tatt kontakt med oss for å få veiledning og råd. Jeg tror andre norske trenere vrir seg litt, samtidig som de sikkert synes synd på sin kollega. Det gjør jeg også, understreker Holm etter å ha fyrt av denne kraftsalven.

Han sier at Norges neste landslagssjef i fotball må være både tydelig og klar.

- Det er ingen god jobbsøknad å være så utydelig som Hareide har vært. Som arbeidsgiver har Rosenborg krav på en tydelig leder. Det samme gjelder for Norges Fotballforbund (NFF).

- Om forbundet faktisk har kontaktet en annen trener etter at Åge Hareides kandidatur ble skrinlagt, så kan de ikke ta opp Hareide igjen, sier Holm.

Tore Krogstad, toppfotballsjefen i NFF, ønsker ikke å kommentere dette utspillet overfor Aftenposten.

Teddy Moen, som etterfulgte Cato Holm som leder av trenerforeningen etter årets cupfinale, uttrykker for øvrig overfor Aftenposten at han ikke mener Hareides kandidatur som landslagssjef er svekket.

(NTB)