Frank de Boer

Kritisk til likelønn i fotballen: - Latterlig

Tidligere fotballspiller Frank de Boer er sterkt kritisk til at kvinner og menn skal få tjene det samme, så lenge interessen er større for herrefotballen.

KRITISK: Frank de Boer er ikke enig i at mannlige og kvinnelige fotballspillere skal tjene det samme. Foto: Brett Davis-USA TODAY Sports / NTB Scanpix
KRITISK: Frank de Boer er ikke enig i at mannlige og kvinnelige fotballspillere skal tjene det samme. Foto: Brett Davis-USA TODAY Sports / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Denne sommeren har vi sett en stor økning av interesse for kvinnefotball. Under VM i sommer ble seerrekorder knust, og blant annet Englands kamp mot USA i semifinalen var den gangen det mest sette TV-programmet i hele år i England.

Samtidig har det vært flere skikkelser innen fotballen som har etterlyst mer penger til kvinnefotballen, og likere lønn. Spesielt det amerikanske landslaget kritiserte forskjellsbehandlingen av kvinnelaget i forhold til herrelaget.

Etter at de amerikanske fotballjentene vant VM i sommer, ropte fansen etter «equal pay», samtidig som de buet på FIFAs president Gianni Infantino.

- Jeg tror alle er klare for denne diskusjonen om å ta neste steg (om likelønn). Jeg tror vi er ferdig med: «Er vi verdt det? Bør vi ha likelønn? Er markedet det samme?», sa Megan Rapinoe etter finalen, der USA slo Nederland.

- Latterlig

Samtidig har det også vært motstandere av at kvinnene skal få lik lønn som herrene. Argumentet har gjerne vært at interessen har vært større for herrene enn kvinnene.

I motsetning til i USA, har det nederlandske fotballforbundet tatt tak i lønnsforskjellene, og lønningene til de kvinnelige fotballspillerne skal øke og øke fram mot 2023.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer