SER FREMOVER: Mjøndalen-trener Vegard Hansen ønsker å føre laget oppover på tabellen.  
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SER FREMOVER: Mjøndalen-trener Vegard Hansen ønsker å føre laget oppover på tabellen. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Kritisk til Mjøndalens sesongstart: - Det er katastrofalt

Fotballekspert Joacim Jonsson er ikke imponert over MIF, men utelukker likevel ikke opprykk.

(Dagbladet): Mjøndalen hadde ambisjoner om å rykke opp etter nedrykket fra Tippeligaen i fjor, men sesongstarten har ikke vært som de hadde håpet på. Etter ni kamper ligger de på 11. plass med bare ni poeng.

- Det har vært veldig variabelt. Vi har vært svake borte og gode hjemme, sier Mjøndalens trener Vegard Hansen til Dagbladet.

Sliter borte Totalt har Mjøndalen tatt ett poeng borte og åtte poeng hjemme. Dette viser at Mjøndalen er det nest dårligste laget på bortebane og at bruntrøyene er det laget i Obos-ligaen som har sluppet inn flest baklengsmål.

Laget tok ikke sitt første poeng på bortebane før sist runde mot Jerv. Hansen innrømmer at det har vært for dårlig.

- Det er litt nyansert. De første kampene spilte vi litt ambisiøst og naivt. Vi fikk ofte brudd mot oss. Vi tapte klart mot Sandnes Ulf (0-5) i en kamp vi var veldig dårlige i, og gjorde noe av det samme mot Bryne (0-3). Vi gjorde det bedre mot Sandefjord (0-2), men så hadde vi en helt skrekkelig opplevelse mot Ull/Kisa (1-5). Det er den verste opplevelsen så langt. Etter det gjorde vi en god kamp mot Jerv (1-1). Så jeg håper vi har lært litt. Nå må vi fortsette å gjøre som vi gjorde mot Jerv framover.

- Hvordan skal dere bli bedre?

- Vi er allerede blitt mer kompakt som lag. Vi har bedre balanse i laget. Kanskje mest av alt har det med innstilling å gjøre og at alle er klar over oppgavene sine. Så må vi være tøffe én mot én defensivt. Det går på innstillingen til de som er på banen til en hver tid. Det koster å ta poeng på bortebane, sier Hansen.

Satser på kvalikplass Før sesongen startet satsa MIF-gutta på direkte opprykk. Nå forteller Hansen at de ambisjonene er lagt litt bort.

- Å snakke og tenke så mye på det akkurat nå, er urealistisk. For oss gjelder det å få gode prestasjoner, og plukke poeng fremover. Vi lever av poengene. Vi jobber med utvikling av lag, men nå er poengene aller viktigst. Akkurat nå ser den direkte opprykksplassen veldig langt unna ut, men det er fire kvalikplasser å kjempe om bak der.

Fotballekspert Joacim Jonsson er ikke imponert over Mjøndalen sin sesongstart. Han er veldig kritisk til det laget har prestert.

- Jeg vil oppsummere den med ett ord: Katastrofal, sier Jonsson til Dagbladet.

- Mjøndalen har for så vidt beholdt de spillerne de ønsket, de forsterket laget i vinter og de hadde en uttalt målsetting om å rykke opp igjen. Nå ligger de i bunn og har fått juling i flere av kampene, som mot Sandnes Ulf, Bryne og Ull/Kisa. At Mjøndalen har en hel del å jobbe med, er helt sikkert.

- Kan Mjøndalen likevel rykke opp, tror du?

- Jeg er såpass naiv at jeg faktisk mener at de kan det. På hjemmebane har Mjøndalen til tider prestert bra. De har også et bra spillermateriell. Så forutsetningene ligger der. Jeg håper vi får se mer av gode, gamle Mjøndalen som spiller med mindre risiko og hvor spillerne er litt mer gale. De har blitt for romantiske i spillestilen og derfor blitt tatt på senga flere ganger, mener Jonsson.

Hansens svar Konfrontert med kritikken fra Jonsson, forteller Hansen at han er enig i mye av det fotballeksperten mener.

KRITISK: Fotballekspert er ikke imponert over Mjøndalen.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
KRITISK: Fotballekspert er ikke imponert over Mjøndalen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

- I den grad man kan si at noe innenfor fotball er en katastrofe, har han rett i at starten vår har vært det. Jeg blir ikke indignert over hans uttalelser, men med en så ung spillergruppe tror vi at vi kan få stor framgang på kort tid.
 
- Det vi gjorde, var at vi mistet noen etablerte spillere. Så har vi hentet inn yngre. Potensialet i spillergruppa føler vi er stor, men kanskje ikke kvaliteten enda.

PS: Mjøndalens neste kamp er mot Raufoss på hjemmebane mandag klokken 19.00.

ETTERLENGTET OPPTUR MIF tok sitt første bortepoeng sist kamp mot Jerv. Foto: Digitalsport
ETTERLENGTET OPPTUR MIF tok sitt første bortepoeng sist kamp mot Jerv. Foto: Digitalsport Vis mer
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.