Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kritisk til NIF etter helomvending

Johan Kaggestad er ikke imponert.

KRITISK: TV 2-ekspert Kaggestad er glad for at NIF har endret mening, men kommer med sterk kritikk av idrettsforbundet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
KRITISK: TV 2-ekspert Kaggestad er glad for at NIF har endret mening, men kommer med sterk kritikk av idrettsforbundet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Norges idrettsforbund støttet tidligere IOCs planer om å gjennomføre OL 2020 i Tokyo som planlagt, før helomvendingen fredag. Johan Kaggestad er ikke imponert.

Fram til torsdag hadde idrettsforbundet (NIF) støttet IOC om å avvikle sommerens OL i Tokyo som planlagt, men i et brev til IOC-president Thomas Bach fredag, ber NIF om at de olympiske lekene ikke gjennomføres før koronapandemien er under kontroll.

TV 2-ekspert Kaggestad er glad for at NIF har endret mening, men kommer med sterk kritikk av idrettsforbundet.

– Dette er jo i hvert fall en innrømmelse fra NIF om hvor arrogante de har vært, og at de ikke har fulgt med i timen, sier Kaggestad til TV 2 , og fortsetter:

– Nå trengs det en ledelse i norsk idrett som viser at de ikke lar seg styre av IOC.

Brev fra NIF

IOC har inntil videre stått ved planene om å avvikle OL til sommeren, men får press på seg fra flere hold, nå også fra Norges idrettsforbund, om å utsette mesterskapet i Japan.

Lørdag uttalte Japans statsminister Shinzo Abe at landet kommer til å avvikle lekene som planlagt i juli og august.

Det fraråder nå Norges idrettsforbund og idrettspresidenten Berit Kjøll i brevet til IOC-toppen Bach.

I brevet fremkommer det at NIF er bekymret for den vanskelige situasjonen i Norge og på verdensbasis etter utbruddet av koronaviruset, som har stanset all idrett over store deler av verden.

– NIF ber IOC om at OL i Tokyo 2020 ikke gjennomføres før pandemisituasjonen er under kontroll, skrev idrettsforbundet i en pressemelding.

«Ikke forsvarlig»

Den norske idrettspresidenten presiserer også at det norske idrettsforbundet vil gjøre selvstendige nasjonale vurderinger knyttet til egne utøvere og deres deltakelse i OL og Paralympics i Tokyo, uansett utfall av IOCs beslutning.

– På bakgrunn av den høyst uavklarte situasjonen i Norge og i store deler av verden for øvrig, er det verken forsvarlig eller ønskelig å sende norske utøvere til OL eller Paralympics i Tokyo til 2020 før verdenssamfunnet har lagt denne pandemien bak seg, sier Kjøll i pressemeldingen.

Sommer-OL i Tokyo har vært ventet å starte 24. juli inntil videre. Over 200 nasjoner var forventet å konkurrere i mesterskapet i Japan.

Hele Norges coronakart