Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kritisk til Northug-eksperiment: - Det er det verste jeg har gjort

Emil Jönsson ville ikke gjort det igjen.

(Dagbladet): Petter Northug er i inne i et eksperiment hvor skiesset ligger på ekstremhøyde.

Det er en av endringene Northug gjør i det som for mesterskapsløperen blir en mellomsesong.

- Det er veldig fint å gjøre det i år med tanke på å legge en god plan for det som skjer neste år. God trening på enda høyere høyde er en av endringene i år, sa Northugs trener, Stig Rune Kveen, til Dagbladet.

- Aldri igjen En som ikke er imponert over Northugs prosjekt, er den svenske veteranen Emil Jönsson.  Han gjorde det samme prosjektet før VM i Val di Fiemme i 2013.

Til svenske Expressen forteller han:

- Jeg har gjort det samme en gang før, og det er faen meg det verste jeg har gjort, sier Jönsson til den svenske avisen.

Han fortsetter:

- Jeg kommer aldri til å gjøre det igjen.  Jeg gikk ned i en bølgedal etter oppholdet og var utrolig redusert.

- Ikke noe vits Den svenske skiløperen stiller seg også spørsmål ved timingen på Northugs prosjekt. Dette fordi nordmannen har lagt bak seg den mest suksessfulle sesongen i løpet av karrieren:

- Det eneste logiske grunnen for å gjøre det her er hvis det har gått veldig dårlig og man leter etter en forandring. Ellers ser jeg ingen meningen med å gjøre dette.  Jeg vet ikke om Petter bare gjør det fordi det er morsomt, eller om han prøver nye nytt, sier Jönsson til Expressen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media