Håndball-EM i Sverige:

Kritisk til regler: EM-debutant måtte dra ned buksa og vise lårbandasje

- Reglene har ikke satt seg ennå...

FEIL FARGE?: Kjerstin Solaas måtte dra ned buksa og vise fram støttebandasjen på låret til kampdelegater før Danmark-kampen. Bandasjen var nemlig svart - og ikke mørkeblå som shortsen. Landslagsledelsen reagerer. Skjermdump med tillatelse fra TV3
FEIL FARGE?: Kjerstin Solaas måtte dra ned buksa og vise fram støttebandasjen på låret til kampdelegater før Danmark-kampen. Bandasjen var nemlig svart - og ikke mørkeblå som shortsen. Landslagsledelsen reagerer. Skjermdump med tillatelse fra TV3Vis mer
  • Norge - Ungarn, kl. 18.30

HELSINGBORG (Dagbladet): Det oppsto spesielle scener under oppvarming før kampen mellom Norge og Danmark søndag kveld. Den omtalte nye utstyrsregelen har fått kritikk før - og den norske landslagsledelsen er oppgitt.

Det var EM-debutant Kjerstin Solaas som ble tilkalt bort av kampdelegater i Helsingborg Arena under oppvarming. Solaas måtte deretter ta dra ned buksa og vise fram bandasjen på låret - foran alle. Bakgrunnen var at bandasjen var svart, mens de norske shortsene er mørkeblå. Det er i strid med de nye reglene.

Landslagsledelsen er oppgitt.

- Jeg tenker at de nye reglene ikke har satt seg ennå. Har du ei lårhøne og trenger beskyttelse, så må du få ha det. Det burde kanskje vært avklart før oppvarmingen, sier Norges assistenttrener Mia Høgdahl til Dagbladet.

BANDASJE:  Kjerstin Boge Solaas på dagens trening med bandasje på låret. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BANDASJE:  Kjerstin Boge Solaas på dagens trening med bandasje på låret. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Ekstra arbeid for dere før kamp?

- Ikke når vi har satt oss inn i det skikkelig, sier Høgdahl.

- Har dere satt dere skikkelig inn i reglene?

- Ja, det mener jeg at vi har, sier Høgdahl

Også den tidligere danske landslagssjefen - nåværende TV-ekspert - Jan Pytlick slakter arrangøren.

- Det er en katastrofe at man under oppvarming tar ut en spiller og undersøker slil. Dette er toppidrettsutøvere som skal fokusere på kampen, også må de stå og vise seg fram. Det er amatørmessig av EHF (Det europeiske håndballforbundet), sier Pytlick ifølge danske TV2.

LÅRHØNE:  Kjerstin Boge Solaas på trening med bandasje på låret. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LÅRHØNE:  Kjerstin Boge Solaas på trening med bandasje på låret. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Reglene

Før EM-sluttspillet i Sverige er det innført nye regler for hva spillerne kan ha på seg i kamp. Alle spillerne på samme lag skal selvsagt ha lik drakt og shorts, akkurat som før.

Men nå må spillerne også ha like sokker. Det er heller ikke lov å ha ekstrautstyr som ankelbeskytter, ankelstøtte, skinne eller kompresjonsstrømpe i andre farger enn lagets sokker.

Det skaper ekstraarbeid for de norske håndballjentene og Veronica Kristiansen (26) må dekke sin svarte ankelbeskytter med hvit teip før hver kamp. Norge har nemlig hvite sokker. Ankelbeskytteren hun bruker finnes ikke i hvit.

- Jeg måtte teipe foran begge kampene vi har spilt og det ser jo nesten ut som jeg har bandasje på leggen. På nært hold ser det teit ut. Det ser jo ut som jeg er full av teip. Men det ser sikkert helt sikkert ok ut på tv, sa Veronica Kristiansen til Dagbladet med en litt ironisk tone tidligere i EM.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Stornasjoner raser

Tøyreglene er blitt en av EMs største snakkiser og flere nasjoner ser rødt.

Flere av lagene i EMs gruppe B (Frankrike, Tyskland, Polen og Nederland) la inn en klage til Det europeiske håndballforbundet (EHF) . Danmark støttet også protesten, skriver dansk TV2.

Til NRK forteller Det europeiske håndballforbundet at det ikke skjedde noe kritikkverdig i Solaas-situasjonen søndag.

- Det er ikke så mye mer å si enn at det er normal prosedyre å håndtere slikt, sier mediesjef JJ Rowland til NRK.

Norge - Ungarn starter klokka 18.30. Kampen vises på TV3.

Hovedrunden:
Norge330068-626
Romania320172-614
Danmark320176-704
Russland310264-692
Tsjekkia310280-812
Ungarn300362-790