VRAKET: Bryan Coquard (i midten) er utelatt fra Direct-Energies Tour de France-tropp. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)
VRAKET: Bryan Coquard (i midten) er utelatt fra Direct-Energies Tour de France-tropp. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)Vis mer

TOUR DE FRANCE:

Kritisk til sjefen etter tourvraking

Fransk spurter sint og skuffet.

(procycling.no): Lagets største håp for en etappeseier i Tour de France, mener veteranen Thomas Voeckler. Likevel er Bryan Coquard vraket til verdens største sykkelritt, av Direct Energie-sjef Jean-René Bernaudeau.

- Jeg er veldig skuffet. Jeg ønsker virkelig å være en del av gjengen. Jeg er veldig trist, svært emosjonell. Det betød så mye for meg å få sykle Tour de France, skal Coquard ha sagt til Quest France, ifølge Cyclingnews.

Bernaudeau virker å ha valgt en svært tøff linje med 25-åringen, som forrige måned varslet lagledelsen om at fortsetter karrieren i et annet lag, med ønske om nye utfordringer. Den raske franskmannen har syklet for laget siden han ble profesjonell i 2013, da laget het Team Europcar, i tillegg til å ha syklet for lagets amatørlag Vendée U.

LES OGSÅ: Coquard vraket til Tour de France

Ifølge Coquard skal Bernaudeau ha tatt den avgjørelsen svært tungt og følt seg forrådt av eleven. Likevel hevder den 61 år gamle sportssjefen at avgjørelsen om å vrake ham bare er basert på det sportslige.

– Han er rett og slett ikke den beste rytteren. Dette er bare et sportslig uttak. I begynnelsen av sesongen var Bryan veldig sterk, så det var logisk at han var lederen i laget vårt. Men vi har ikke sett noe mer etter det på flere uker. I Route de Sud og Criterium du Dauphine gjorde han ikke engang Arnaud Demaré bekymret. Og i det franske mesterskapet søndag, maktet han ikke å følge Demaré en gang. I slike tider må man være objektiv og se hvem som er gode og hvem som ikke er det.

LES OGSÅ: - Vrakingen av Coquard er av sportslige årsaker

- Jeg har ikke gjort noe galt

Tidligere denne måneden under Critérium du Dauphiné, tourens kanskje viktigste oppkjøringsritt, gav Bernaudeau den franske spurteren et ultimatum: enten å vinne en etappe eller å slå Arnaud Démare, hvis ikke kom han ikke til å få sykle touren.

Mens Démare vant den andre etappen til Arlanc mislyktes Coquard. Heller ikke under det franske mesterskapet maktet han å slå FDJ-rytteren. Mens dette gir Bernaudeau vann på mølla, så mener Coquard at han absolutt ikke fortjener behandlingen.

- Ja, så klart er jeg sint på ham. Jeg føler ikke jeg har gjort en feil siden starten av sesongen. Jeg har ikke gjort noe galt. Jeg har gjort alt for å være i form siden starten av sesongen.

Coquard hevder, som mange andre, at vrakingen har en klar relasjon til hans valg om å forlate Direct Energie ved enden av sesongen, og at han har merket en tydelig atferdsendring.

- Siden midten av mai, da jeg fortalte ham at jeg bytter lag, så startet ting å endre seg. Jeg tror ikke du kan gjøre bra ting på sykkelen, når du ikke er 100 prosent på innsiden. Jeg trodde jeg var sterkere enn det. Jeg trodde jeg ville komme over det, men nei. Ubevisst påvirket det meg virkelig, men jeg viste det aldri. Jeg var på grensen, kroppen min var på grensen.

Franskmannen skal nå hente frem banesykkelen, for å finne tilbake til lidenskapen og entusiasmen for sykling. Han har tidligere OL-sølv i øvelsen omnium og håper banesyklingen vil hjelpe ham etter noen tøffe måneder.

- Vil jeg klare å slå tilbake? Jeg tror det, men kanskje jeg overvurderer styrken min, som var tilfellet foran det franske mesterskapet, og til slutt der jeg sprakk.

Direct Energie i Tour de France 2017: Thomas Voeckler, Sylvain Chavanel, Lilian Calmejane, Adrien Petit, Romain Sicard, Pierrig Quemeneur, Angelo Tulik, Thomas Boudat og Yohann Gene.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!