Kritisk til Solskjær: - Ingenting har endret seg

Det ble en ny semifinale-smell for Solskjær. Mer skulle ikke til før kritikken blusset opp igjen.

EXIT: Ole Gunnar Solskjærs Manchester United gikk nok en gang glipp av en finale. Foto: PETER POWELL / POOL / AFP / NTB Scanpix
EXIT: Ole Gunnar Solskjærs Manchester United gikk nok en gang glipp av en finale. Foto: PETER POWELL / POOL / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Manchester United - Manchester City 0-2

Ole Gunnar Solskjærs semifinale-mareritt fortsatte mot byrivalen onsdag. Fire ganger har nordmannen ledet de røde i en semifinale - og samtlige fire ganger har laget røket ut av cupen (to ganger i Ligacupen, én gang i FA-cupen og én gang i Europa League).

Til sammenlikning tapte Sir Alex Ferguson bare tre semifinaler i engelsk cup på 26 år som Manchester United-manager, ifølge BBC.

Ifølge engelske Independent gikk Ferguson seirende ut av 19(!) strake semifinaler i hjemlig cup, før United ble slått ut av Ligacupens semifinale av Chelsea i 2005.

Samtidig så må man også komme til en semifinale for å kunne tape den. Det tok Ferguson fire år før han ledet United i sin første semifinale (på veien til FA-cupseieren i 1990).

- Mangler noe vesentlig

Til tross for en lang rekke med ubeseirede kamper i Premier League, har britiske kommentatorer igjen begynt å slipe kniven.

«Manchester Uniteds tap for Manchester City viser at de ikke kan vinne storkamper med Ole Gunnar Solskjær», skriver Luke Edwards i The Telegraph.

Kommentatoren sikter til at «ingenting har endret seg», ettersom United har tapt nok en semifinale under nordmannens ledelse.

«Når du er en klubb som Manchester United, er det å nesten vinne noe som ikke er i nærheten av godt nok og det er det Ole Gunnar Solskjærs mannskap fortsetter å gjøre», skriver Edwards, som mener at klubben mangler noe vesentlig, og at det virker som man ikke klarer å sette fingeren på hva.

Ian Ladyman i Daily Mail skriver at semifinalen mot City var en stor test for Ole Gunnar Solskjærs mannskap, og at mannskapet «mislyktes ganske overbevisende».

«United var ikke spesielt dårlige. De var med i kampen fram til Fernandinhos scoring fem minutter før slutt. Men de var heller ikke spesielt gode på noen måte og det er det som er det relevante poenget her», mener Ladyman.

Han mener United viser framgang denne sesongen i kjølvannet av at mange andre topplag sliter.

«Plasser dette United-laget i hvilken som helst av de tre-fire siste Premier League-sesongene og de ville kjempet om fjerdeplassen og ikke noe mer», skriver Ladyman.

- Vi nærmer oss

Solskjær avviser på sin side utspill om at Uniteds semifinaleproblemer har noe å gjøre med det psykiske. Han peker i stedet på at de røde møtte det som «kanskje er det beste laget i England».

- De spilte bra. Og når de spiller bra, så må du spille veldig bra for å slå dem, det er bare realiteten når det gjelder hvor vi er nå. Vi mangler det siste lille, sier Solskjær etter kampen.

- Jeg mener at når du taper en semifinale og du taper mot en motstander, så tenker du at de fortjener det. Men vi nærmer oss. Dette er en mye bedre versjon av Manchester United enn for ett år siden, i de semifinalene vi spilte da. Så det er positivt, men det er ikke nok, sier han videre.

Solskjær sier at laget må børste av seg skuffelsen og at det fortsatt er mye å spille for. Neste oppgave er Watford i ligacupen førstkommende lørdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer